Helland kom inn og berget Rosenborg

(Rosenborg - Strømsgodset 3-0). Strømsgodset var lenge best på Lerkendal, men så kom Pål Andre Helland inn i 2. omgang og avgjorde kampen.

Pål André Helland kom inn fra benken og satte fart på Rosenborg i eliteseriemøtet med Strømsgodset lørdag. Innbytteren ble avgjørende i 3-0-seieren.

Helland ble sendt på banen etter en times spill i Trondheim. Fram til da hadde RBK slitt tungt med å komme til gode scoringssjanser og hadde heller ikke klart å legge nevneverdig press på gjestene.

Heading og to dødballer

Åtte minutter etter Hellands innhopp møtte 30-åringen et innlegg fra Gjermund Åsen og stanget inn ledermålet. Scoringen var vingens første denne sesongen.

Deretter noterte han målgivende pasninger både da Kristoffer Zachariassen la på til 2-0 og da Torgeir Børven åpnet målkontoen i RBK med 3-0.

Med seieren klatret RBK til tredjeplass på tabellen. Opp til Bodø/Glimt og Molde på plassene foran skiller det henholdsvis sju og åtte poeng. Serietoer Bodø/Glimt har i tillegg en kamp til gode og tar tilbake tabelltoppen med seier mot Aalesund søndag.

– Det var en jevn kamp hele veien, så 3-0 var kanskje litt mye. Men på en halvdårlig dag, var det godt å se at det går an å score på dødball, sa RBK-trener Trond Henriksen til TVNorge etter kampen.

Seieren var lagets første på Lerkendal denne sesongen.

– Dette var utrolig deilig. Dette er fortet vårt, og her skal vi vinne alle kamper. Det var deilig å bryte den barrieren, sa målscorer Kristoffer Zachariassen.

Få sjanser

De første 45 minuttene i Trondheim inneholdt få store sjanser. RBK hadde ballen mye, men gjestene forsvarte seg godt og frustrerte hjemmelaget.

– En svak første omgang, synes jeg. Vi er dårlige med ball, sa en tydelig misfornøyd RBK-trener Trond Henriksen til Eurosport i pausen.

Langt mer tilfreds var Godset-kollega Henrik Pedersen.

– Jeg synes vi har gjort en veldig flott første omgang. Nå er det bare å kjøre på, sa dansken og fikk se elevene ta ham på ordet.

Kvarteret var spilt da ballen havnet hos Moses Mawa i god posisjon etter et godt slått frispark fra Mikkel Maigaard. Headingen som fulgte var for svak og gikk over mål, men sjansen var stor.

Skadetrøbbel

Annen omgang ble heller ingen sjansebonanza i Trondheim, men Hellands fine mål med hodet bidro sterkt til underholdningsverdien. Innbytteren var også sentral da hjemmelaget doblet ledelsen.

Ni minutter gjensto da Kristoffer Zachariassen møtte ballen på første stolpe etter et hjørnespark fra Helland. Zachariassen misset med forsøket på en flikk, men satte selv inn 2-0 i neste moment.

Torgeir Børven scoret sitt første mål for Rosenborg etter overgangen fra Odd da han satte inn 3-0 rett før slutt.

André Hansen var tilbake i RBKs startoppstilling lørdag etter å ha stått over 3-0-seieren mot Stabæk med skade. Keeperprofilens retur til målet ble imidlertid kortvarig.

Allerede tidlig i kampen viste 30-åringen tegn til å slite med skade, og etter 29 minutters spill forlot han banen. Inn kom Julian Faye Lund.

Eliteserien menn lørdag, 7. runde:

Rosenborg – Strømsgodset 3-0 (0-0)

Lerkendal stadion: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Pål André Helland (68), 2-0 Kristoffer Zachariassen (81), 3-0 Torgeir Børven (90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Kristoffer Zachariassen, Rosenborg, Jonathan Parr, Jack Ipalibo, Strømsgodset.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen (Julian Faye Lund fra 29.) – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik, Anders Trondsen – Kristoffer Zachariassen, Marius Lundemo (Emil Konradsen Ceide fra 60.), Gjermund Åsen (Edvard Tagseth fra 83.) – Carlo Holse (Pål André Helland fra 60.), Dino Islamovic, Torgeir Børven.

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Nicholas Mickelson, Niklas Gunnarsson (Janis Ikaunieks fra 87.), Sondre Fosnæss Hanssen, Jonathan Parr (Lars Vilsvik fra 70.) – Johan Hove, Jack Ipalibo, Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad (Halldor Stenevik fra 88.), Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Marcus Mølvadgaard fra 87.).

Haugesund – Molde 0-3 (0-2)

Haugesund stadion: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Eirik Ulland Andersen (18), 0-2 Etzaz Hussain (29), 0-3 Leke James (78).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Benjamin Tiedemann Hansen, Haugesund, Ola Brynhildsen, Fredrik Aursnes, Molde.

Haugesund (4-4-2): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Ulrik Fredriksen, Benjamin Tiedemann Hansen (Alexander Stølås fra 73.), Thore Pedersen – Niklas Sandberg, Bruno Leite (Mads Berg Sande fra 82.), Joakim Våge Nilsen (Kristoffer Gunnarshaug fra 82.), Kristoffer Velde – Benjamin Källman (Kevin Martin Krygård fra 46.), Alexander Ammitzbøll (Christian Grindheim fra 72.).

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Marcus Holmgren Pedersen (Henry Wingo fra 57.), Martin Bjørnbak, Martin Ellingsen, John Kitolano – Etzaz Hussain (Fredrik Sjølstad fra 71.), Fredrik Aursnes – Ola Brynhildsen (Erling Knudtzon fra 57.), Magnus Wolff Eikrem (Ohi Omoijuanfo fra 80.), Eirik Ulland Andersen (Mattias Moström fra 70.) – Leke James.