Helland går fra Rosenborg til Lillestrøm

Lillestrøm har sikret seg Pål André Helland fra Rosenborg. 31-åringen forlater klubben han har spilt for siden 2013.

Han følger dermed Gjermund Åsen fra Trondheim til Lillestrøm. I motsetning til Åsen er Helland blitt LSK-spiller på permanent basis.

Det bekreftet romerikslaget under en pressekonferanse lørdag. 

– Det føles veldig riktig, og det er deilig å endelig komme i mål. Det har vært en litt lang og omstendelig prosess. En liten bør er nå av skuldrene. og jeg er vanvittig motivert til å ta fatt på jobben som kreves, sier Helland om overgangen til LSK.

Kantspilleren har signert en toårsavtale med Åråsen-klubben. 

Han forlater Rosenborg selv om han så sent som i februar i fjor skrev ny kontrakt med trønderne. Den skulle vare ut 2022-sesongen, men ble avsluttet slik at Helland kunne gå til LSK.

Tiltrukket av rammen rundt

Supporterne og fasilitetene var viktige grunner til at Helland valgte Lillestrøm. Han har vært opptatt av å gå til et lag som spiller hjemmekampene sine på gress.

– Det er et stort pluss. Det er en grunn til at man i de største ligaene i Europa spiller på gress. Etter min mening spilles det en helt annen fotball enn når man spiller på kunstgress, sier Helland.

Kantspilleren med seks A-lagskamper for Norge skryter også av LSK-supporterne.

– Lillestrøm er en klubb med stolte tradisjoner, fantastiske supportere og en veldig kul stadion. Jeg har alltid tenkt at det hadde vært kult å ha den fansen i ryggen.

Profilerte overganger

Helland er den siste i rekken av prominente spillere som har dratt fra Lerkendal i vinter. I tillegg til å ha sendt Åsen og Helland til Lillestrøm, har Åge Hareide kvittet seg med spillere som Tore Reginiussen, Vegar Eggen Hedenstad og Samuel Adegbenro.

Lillestrøm fortsetter på sin side å ruste opp for comebacket i Eliteserien etter en sesong på nivå to.

Mandag hentet klubben målvakt Alex Crainx på lån fra Molde, mens Kaan Kairinen, Vetle Dragsnes, Igoh Ogbu og Kent Håvard Eriksen er blitt hentet inn permanent.

Signeringen av Helland gleder klubbens sportssjef Simon Mesfin.

– Vi er strålende fornøyd med å få på plass Pål André. Dette er en stor dag for Lillestrøm, og et bilde på hvor ambisiøse vi er, sier Mesfin.