Sport

Hele fotball-EM er i spill

Ullevaal stadion er utsolgt til kampen mot Serbia 26. mars. Men ingen kommer inn.

Oppdatert 21.17 tirsdag, etter at denne saken ble publisert: Tomme tribuner når Norge møter Serbia i nasjonsligaomspillet

Problemstillingene tårner seg opp foran en den viktigste kampen i Lars Lagerbäcks regjeringstid som norsk landslagssjef.

Det handler ikke bare om tomme tribuner eller ikke. Hva med egne spillere og motstanderlaget? Kan de komme til Norge uten å bli satt i karantene?

For ingen fotballkamper er viktigere enn helsa til folk.

Mange spørsmål

Dette er spørsmålene Lars Lagerbäck venter på svar på:

1. Blir kampen i det hele tatt spilt?

2. Hvis den spilles, med eller uten publikum?

3. Hvilke spillere kan han ta ut? Er spiller fra Italia er aktuell?

4. Hvordan utvikler situasjonen seg i Spania? Kan Martin Ødegaard få reiseforbud?

For ordens skyld: Norges kamp mot Serbia er semifinale i omspillet om å få delta i EM i sommer. Slår Norge Serbia kommer Skottland eller Israel til en finale. Også den på Ullevaal.

Men akkurat nå er både omspillet og selve EM i spill. Det mesterskapet avvikles over hele Europa, blant annet i Italia der all idrett nå er stanset.

Ta ut troppen

Hvordan skal det være mulig å arrangere det mesterskapet med det scenariet vi nå ser?

– Jeg får ikke gjort noe annet enn å avvente begivenhetene, sa Lars Lagerbäck da han fulgte fotballtinget på Ullevaal sist helg.

Det første han skal gjøre er å ta ut troppen. Morten Thorsby er aktuell, men skal han reise fra Italia til Norge må han settes i karantene.

I Spania og mange andre land innføres reise-restriksjoner. Alle vet hvor Martin Ødegaard spiller.

Tomme tribuner

I UEFA vurderes situasjonen fra dag til dag, nå sliter de med avviklingen av både mesterliga, europaliga og omspillet til EM-sluttspillet.

En rekke kamper går for tomme tribuner denne uka.

Tirsdag oppfordret myndighetene til å avlyse alla arrangementer som samler over 500 mennesker. Da blir det ikke noe fullsatt Ullevaal stadion.

Mer fra Dagsavisen