Ada Hegerberg gratuleres av Per-Mathias Høgmo på Ullevaal mandag.

Hegerberg og fem andre fikk gullklokka

Ada Hegerberg var en av seks spillere som mandag ble tildelt gullklokka, beviset på 25 spilte A-landskamper for Norge. Da vanket det ros fra herrenes landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Av Ines Margot Zander

– Ada er en inspirasjon for hele norsk fotball. Mesterligavinner – det sier det meste. Hun har virkelig satt norsk fotball på kartet i en mønsterklubb på kvinnesiden, sier sjefen for Norges fotballherrer til VG.

Hegerberg vant mesterligaen med Lyon for fire dager siden. I tillegg ble hun kåret til årets spiller i den franske klubben.

Mandag trente kvinne- og herrelandslaget samtidig på Ullevaal. I den forbindelse var det gullklokkeutdeling til seks spillere. I tillegg til Hegerberg mottok Emilie Haavi og Ingrid Moe Wold klokka.

På herresiden fikk Markus Henriksen, Stefan Johansen og Vegard Forren sine gullklokker mandag, dagen etter 0-3-tapet for Portugal.

Også Johansen, som var kaptein i søndagens kamp, er imponert over Hegerberg.

– Ut fra det jeg har fått med meg, var det helt fortjent at hun fikk prisen som årets spiller. Hun er en inspirasjon også for oss, sier Johansen til avisa.

Hegerberg og kvinnelandslaget spiller EM-kvalifiseringskamper mot Østerrike og Wales denne uka. For Høgmos menn venter Island og Belgia i de to neste kampene. (©NTB)