Hegerberg med tre mesterliga-scoringer

Ada Hegerberg scoret tre ganger da regjerende mester Lyon knuste sveitsiske Zürich 6-0 i åttedelsfinalen i mesterligaen i fotball onsdag.

Av Stian Grythaugen

Den norske landslagsprofilen, som nylig ble kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller i 2016, var i praktslag hjemme på Parc Olympique Lyonnais.

Det tok riktignok en halv omgang før hjemmelaget maktet å overliste Zürich-keeper Nicole Studer, men da fosset til gjengjeld målene inn. Hegerberg sto for forarbeidet da den franske landslagsprofilen Eugenie Le Sommer sendte Lyon i føringen.

Ti minutter tidligere hadde Hegerberg vært involvert i en voldsom kollisjon med gjestenes keeper Studer, men Sunndal-jenta reiste seg og ristet av seg smellen.

Show

Griedge M'Bock Bathy la på til 2-0 for Lyon før halvtimen var spilt, og deretter var det duket for Hegerberg-show. Den norske landslagsspissen scoret to ganger på like mange minutter, og plusset på til tre fulltreffere rett før pause.

I mellomtiden hadde Le Sommer gjort sitt andre mål for dagen.

I annen omgang satte hjemmelaget på «cruisekontrollen» og lenge så det ut til å bli med de seks målene fra de første 45 minuttene. Rett før slutt kom imidlertid ytterligere to scoringer, slik at sluttresultatet ble 8-0.

Ada Hegerberg var på banen i samfulle 90 minutter.

Sterk Holstad-seier

Med onsdagens storseier er Lyon på det nærmeste klar for kvartfinalen foran returmøtet i Sveits. Hegerberg og lagvenninnene er på jakt etter en ny triumf i den gjeve klubbturneringen.

Et godt utgangspunkt foran returkampen har også landslagskollega Nora Holstad Berge og Bayern München. Onsdag ble det 4-0-seier hjemme i det første oppgjøret mot russiske Rossiyanka. Den nederlandske 20-åringen Vivianne Miedema scoret to ganger for Bayern.

Berge spilte hele kampen for det tyske mesterlaget. (©NTB)