Ada Hegerberg scoret Norges eneste mål onsdag. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Hegerberg matchvinner for Norge

(Israel - Norge 0-1). Ada Hegerbergs scoring ble den eneste da Norges kvinnelandslag i fotball slo Israel borte i onsdagens EM-kvalifiseringskamp.

Av Sjur Natvig

Norge dominerte kampen klart, men slet med å omsette overtaket i tellende resultat. Hegerbergs scoring vel halvveis i første omgang ble dermed gull verd i kampen om poeng på veien mot EM-sluttspill i Nederland.

– Ada jobbet utrettelig på topp og scoret det viktige målet, sa landslagssjef Roger Finjord til NTB om spissen som i sin 48. landskamp scoret det 28. målet.

Lene Mykjåland spilte fram høyreback Ingrid Moe Wold, som la inn i feltet. Hegerberg kjempet ballen i mål.

– Det var enveiskjøring i 90 minutter. Det er sjelden vi har hatt så mye ballinnehav, men vi var litt for unøyaktige og fikk for få innlegg, sa Finjord.

– Mot slike lag handler det om å komme rundt og få slått inn, og det klarte vi ikke ofte nok. Vi hadde sjanser til flere mål, og med 2-0 ville vi fått mer ro i kampen. På 1-0 er det alltid litt nerver. Det kan komme en dødball mot, men heldigvis fikk vi seieren.

Gjerrig lag

Israel er rangert blant de svakeste lagene i gruppen, men har sluppet inn bare fire mål på de fire kampene og har tatt to poeng så langt. Også mot gruppeleder Østerrike ble det 0-1 på hjemmebane.

– Israel spiller gjerrig og ligger lavt, og de gjorde det ikke lett for oss. Det ble en tålmodighetsprøve. Vi hadde sjanser til å score noen mål til, men det gikk ikke i dag, sa Finjord til NTB.

Norge burde økt seiersmarginen mot slutten. Blant annet var innbytter Lisa-Marie Utland alene med keeper uten å lykkes.

Norge hadde 25-2 i avslutningsforsøk og 15-2 i avslutninger på mål. Likevel ble det med den ene scoringen.

Helt annen kamp

Den gjør at Norge går til søndagens bortekamp mot Østerrike med sjansen til å overta kommandoen i gruppe 8. Ingen av lagene har avgitt poeng så langt, men østerrikerne har spilt en kamp mer.

Nicole Billa scoret to ganger da Østerrike onsdag vant 6-1 over Kasakhstan i Steyr, der Norge blir motstander søndag.

– Østerrike har spilt 18 kamper på rad uten tap og ønsker å være med i mesterskap. Det er neste europeiske nasjon som kommer opp, med spillere i tysk Bundesliga. Det blir en helt annen kamp, og vi gleder oss, sa Finjord. (©NTB)

KAMPFAKTA

EM-kvalifisering fotball kvinner onsdag, gruppe 8:

Israel – Norge 0-1 (0-1)
Spilt i Ramat Gan.

Mål: 1-0 Ada Hegerberg (25).

Dommer: Sabine Bonnin, Frankrike. Ingen kort.

Norge (4-4-1-1): Cecilie Fiskerstrand – Ingrid Moe Wold, Martia Skammelsrud Lund, Nore Holstad Berge, Andrine Tomter – Kristine Minde (Synne Jensen fra 76.), Maren Mjelde, Ingvild Stensland, Emilie Haavi – Lene Mykjåland (Lisa-Marie Utland fra 76.) – Ada Hegerberg.

Ubenyttede reserver: Ingrid Hjelmseth – Andrine Hegerberg, Stine Reinås, Hege Hansen.