Hazard ble helten i FA-cupfinalen

(Chelsea - Manchester United 1-0). Eden Hazard scoret fra straffemerket og sørget for at Chelsea ble FA-cupmester med 1-0-seier i finalen mot Manchester United på Wembley lørdag.

Bilde 1 av 0

Av Anders Møllersen

Chelsea var klar for sin andre FA-cupfinale på rad. I fjor ble det tap mot Arsenal, og lørdag sto Manchester United på motsatt banehalvdel.

Lørdag fikk imidlertid London-laget revansje. Eden Hazard satte inn kampens eneste mål fra straffemerket etter 22 minutter.

– Nå er jeg bare glad. Å se fansen feire er noe vi liker. Vi hadde ikke en fantastisk sesong, men vi avslutter i det minste med et trofé, sa Hazard ifølge BBC.

– Vi prøvde å forsvare oss bra. Vi holdt nullen, og jeg scoret et mål. Det er nok i dag, men hvis vi vil vinne masse kamper må vi spille bedre, fordi vi måtte spille defensivt i dag, sa han om kampen.

Det var Chelseas første trofé denne sesongen.

Manchester United styrte banespillet, men klarte ikke komme til de store sjansene. Alexis Sánchez fikk ballen i nettet etter 64 minutter, men målet ble annullert for offside.

Marcus Rashford fikk sjansen til å skyte noen minutter tidligere, men skuddet gikk rett på Thibaut Courtois, som startet sin første FA-cupkamp for sesongen i stedet for Willy Caballero.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Redusert Lukaku

David de Gea i Manchester United-buret spilte kun sin andre kamp i turneringen, men han klarte ikke ta straffesparket fra Eden Hazard i første omgang.

Phil Jones felte Hazard som bakerste mann da han prøvde å sklitakle bakfra for å hindre mål, og fikk gult kort. Chelseas nummer ti tok straffesparket selv og trillet ballen i hjørnet.

Manchester United håpet i det lengste å få Romelu Lukaku spilleklar til oppgjøret, men han meldte seg kun klar til å sitte på benken. Spissen har ikke spilt en kamp siden 29. april. Etter at belgieren ble skadd har United kun scoret én gang på de siste tre kampene.

Lukaku fikk spille de siste 18 minuttene, men klarte ikke sette sitt preg på kampen. Eden Hazard ble dermed oppgjørets eneste målscorer, og tok over rollen som dagens mann, i alle fall i fotballverdenen, etter prins Harry som fikk sin Meghan Markle, og all oppmerksomheten, i Storbritannia tidligere på dagen.

Presset Conte

Til tross for FA-cuptittelen har Antonio Contes mannskap ikke på noen måte klart å følge opp forrige sesongs ligagull. Laget klarte til slutt ikke å kvalifisere seg for neste sesongs mesterliga.

Det har lenge vært spekulert i om lørdagens finale er italienerens siste kamp som Chelsea-manager.

– Jeg kan garantere dere at dette blir min siste kamp – denne sesongen, sa italieneren før kampen, og la til at han forholder seg til kontrakten har med klubben.

Mourinho styrte i det minste United til seriesølv og mesterligaplass, men 19 poeng opp til byrival og seriemester Manchester City var smertefullt.

I mesterligaen ble det i tillegg overraskende tidlig exit mot Sevilla. Dermed var lørdagens finale eneste mulighet til å gi de allerede velfylte premieskapene på Old Trafford påfyll. (NTB)

Engelsk FA-cup fotball lørdag, finale på Wembley i London:

Chelsea – Manchester United 1-0 (1-0)

Wembley Stadium: 87.647 tilskuere

Mål: 1-0 Eden Hazard (22).

Dommer: Michael Oliver, England.

Gult kort: Phil Jones (21), Antonio Valencia (58), Manchester United.

Chelsea (3-5-1-1): Thibaut Courtois – César Azpilicueta, Gary Cahill, Antonio Rüdiger – Victor Moses, Tiemoué Bakayoko, N'Golo Kanté, Cesc Fàbregas, Marcos Alonso – Eden Hazard (Willian fra 90.) – Olivier Giroud (Álvaro Morata fra 89.).

Manchester United (4-2-3-1): David de Gea – Antonio Valencia, Chris Smalling, Phil Jones (Juan Mata fra 87.), Ashley Young – Ander Herrera, Nemanja Matic – Jesse Lingard (Anthony Martial fra 73.), Paul Pogba, Alexis Sánchez – Marcus Rashford (Romelu Lukaku fra 73.).

Den engelske FA-cupen er verdens eldste fotballturnering. Disse klubbene har flest titler:

* 13: Arsenal

* 12: Manchester United

* 8: Tottenham, Chelsea

* 7: Aston Villa, Liverpool

* 6: Blackburn, Newcastle.