Haugesund-spiller Ibrahima Wadji med positiv dopingprøve

Haugesund-spiller Ibrahima Wadji testet positivt på stoffet morfin etter seriekampen mot Kristiansund 19. mai.

Det opplyser FK Haugesund i en pressemelding fredag. Morfin står på dopinglisten og er klassifisert i dopinggruppe S7 blant stoffer som er forbudt i konkurranse.

Wadjis advokat Trond Jarle Bachmann opplyser at spilleren tok medisin mot diaré i første halvdel av mai. Medisinen ble kjøpt av Wadjis kone i deres hjemland Senegal.

– Wadji er selvsagt dypt fortvilet og er lei seg for at han har satt klubben og seg selv i en fryktelig vanskelig situasjon. Han forklarte seg for Antidoping Norge i går og vil samarbeide med Antidoping Norge i den videre etterforskningen, slik at saken kan bli avgjort så snart som mulig, sier advokaten.

Utelates fra kamp

B-prøven er foreløpig ikke analysert. Wadji får ikke delta i Haugesunds kamper eller treninger mens saken pågår.

– Det er viktig for Wadji å understreke at medisinene han har tatt ikke har noen prestasjonsfremmende effekt og at han aldri har hatt noen intensjoner om å jukse, opplyser Bachmann.

Spilleren selv ble informert av Antidoping Norge onsdag. Det var årsaken til at 24-åringen ble utelatt til torsdagens cupkamp mot Bryne.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Tar avstand

Saken er dårlig nytt for Haugesund som nå mister en av sine viktigste spillere inntil videre. Wadji står med fire mål på ti eliteseriekamper i årets sesong og er et hett salgsobjekt for hvittrøyene.

– Dette er en trist sak både for Wadji og for oss som klubb. Bruken av denne medisinen har ikke vært klarert med vårt medisinske støtteapparat. FK Haugesund tar avstand fra all form for bruk av forbudte stoffer. Samtidig er det viktig for oss å vise omsorg for Wadji og hans familie slik at de blir godt ivaretatt i den situasjonen som har oppstått, sier klubbens styreleder Leiv Helge Kaldheim.

24-åringen ble lånt ut av Molde i fjor sommer før overgangen ble gjort permanent i vinter.