Hattrick av Ronaldo i Reals storseier

Real Madrid feide over Espanyol da de vant 6-0 på hjemmebane søndag. Cristiano Ronaldo scoret tre av målene og er ligaens toppscorer sammen med Luis Suárez.

Av Petter Bøifot

Ronaldo scoret Reals annet, fjerde og femte mål i en kamp der Espanyol ble flere nummer for små for hovedstadsklubben.

Reals øvrige mål ble scoret av Karim Benzema og James Rodrigues, samt at Óscar Duarte scoret selvmål like før slutt.

Ronaldo satte inn sitt første på straffe etter drøye ti minutter etter at Benzema hadde stanget hjemmelaget i ledelsen like før.

Rodriguez satte inn 3-0 etter et skudd som skiftet retning, før Ronaldo satte inn dagens fjerde med et kanonskudd like før pause.

Likt med Suárez

Portugiseren fullførte hat tricket med en heading etter 82 minutter, og like etter så han ut til å score sitt fjerde, men da kom Duarte i forkjøpet og skled ballen i eget nett.

Dermed står Ronaldo med 19 nettkjenninger i serien denne sesongen, like mange som Barcelonas Suárez.

Barca leder ligaen med 51 poeng, tre foran Atlético Madrid. Real er poenget bak dem igjen.

Gary Neville har fortsatt til gode å vinne sin første kamp i La Liga etter at han tok over ansvaret for Valencia før jul. Søndag ble det 0-1-tap for dumpekandidat Sporting Gijón.

Dermed tapte laget sin første hjemmekamp i ligaen siden november 2014. Da var det Barcelona som stakk av med poengene, men motstanden søndag var ikke like formidabel.

Formsvake

Sporting Gijón er langt nede i nedrykkssumpen, men tok tre uvurderlige poeng etter at Antonio Sanabria scoret kampens eneste mål på straffe etter 50 minutter.

Tapet er et hardt slag for Neville, som fremdeles står uten ligaseier som hovedtrener for Valencia.

Engelskmannen har fått ansvaret ut sesongen, men det spørs om han får sitte så lenge slik formen til laget har vært under hans ledelse.

Valencia er nummer 12 etter 22 serierunder, men det er bare seks poeng ned til Rayo Vallecano på nedrykksplass.

Ellers søndag fikk Sevilla med seg tre poeng da de slo tabelljumbo Levante 3-1 på hjemmebane.

Den regjerende europaligamesteren er på femteplass i serien.

På vei bort

Denis Tsjerysjev kan ha spilt sin siste kamp for Real Madrid. Russeren kobles til flere engelske klubber.

Real-trener Zinedine Zidane sa etter klubbens 6-0-seier  at Tsjerysjev er på vei bort.

– Han kan komme til å forsvinne siden han trenger mer spilletid. Han jobber hardt, men trenger mer tid på banen. Jeg ønsker ham alt godt, sier Zidane.

Ryktene sier at Liverpool er russerens mest sannsynlige reisemål, men Chelsea og Manchester United er også nevnt.

Tsjerysjev gjorde suksess på utlån til Villareal i fjor, men har spilt lite for Real. Denne sesongen har han gjort seg mest bemerket for å spille i cupen for Real Madrid mens han egentlig var utestengt.

Episoden endte med at klubben ble kastet ut av cupen.

I den siste kampen tok Las Palmas tre viktige poeng da de slo Celta Vigo 2-1. (©NTB)

Spansk 1. divisjon fotball søndag, 22. runde:

Sevilla – Levante 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Kevin Gameiro (1), 2-0 Vicente Iborra (47), 2-1 Giuseppe Rossi (56), 3-1 Jevgenij Konopljanka (76). 33.487 tilskuere

Las Palmas – Celta 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Theo Bongoda (5), 1-1 Jonathan Viera (str. 33), 2-1 Willian José (90).

Rødt kort: Fabian Orellana (74), Celta. 18.473 tilskuere.

Real Valencia – Sporting Gijón 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Arnaldo Sanabria (str. 50). 35.277 tilskuere.

Real Madrid – Espanyol 6-0 (4-0)

Mål: 1-0 Karim Benzema (7), 2-0 Cristiano Ronaldo (str. 12), 3-0 James Rodriguez (16), 4-0 Ronaldo (45), 5-0 Ronaldo 82, 6-0 Oscar Duarte (selvmål 87). 65.768 tilskuere.