Hattrick av Gulbrandsen

(Norge - Danmark 5-2). Solveig Gulbrandsen nølte lenge før hun sa ja til landslagscomeback. Onsdag gjorde hun ekte hat trick i Algarve Cup.

Av Sjur Natvig

Solveig Gulbrandsen gjorde ekte hattrick i første omgang da Norges kvinnelandslag i fotball avsluttet Algarve Cup med 5-2-seier over Danmark i kampen om 5.-plass.

34-åringen har enda en gang angret en beslutning om å legge opp og er tilbake på landslaget. Onsdag viste hun hvor viktig hun kan bli for Norge i sommerens VM-sluttspill i Canada.

– Det var veldig gøy å gjøre hattrick, det er ikke så ofte jeg gjør det. Den skriver jeg opp på CV-en, sa Gulbrandsen til fotball.no.

Det er en CV som blant annet inneholder 178 landskamper, OL-gull og 53 landslagsmål.

Allerede i kampens 6. minutt presenterte hun seg første gang. Etter en flott norsk kontring la Ida Elise Enget inn fra høyre, og Gulbrandsen hadde løpt seg fri på lengste stolpe, der hun satte inn 1-0.

Norge dominerte mot et dansk lag som ikke er kvalifisert for VM og hadde flere sjanser før Gulbrandsen doblet ledelsen i det 34. minutt. Maren Mjelde sto for forspillet med et fint raid og en pasning skrått ut i feltet.

Vakkert i vinkelen

To minutter før pause fullførte veteranen sitt hattrick da hun fikk ballen i returrommet etter hjørnespark og på vakkert vis lobbet den i krysset.

Danskenes stjernespiss Pernille Harder kontret inn et reduseringsmål kvarteret ut i annen omgang, men Ingrid Moe Wold og Melissa Bjånesøy økte hver sin gang for et norsk lag som gjorde tre bytter ved pause og ytterligere tre i løpet av annen omgang.

Harder fikk inn et nytt trøstemål etter en dødball og var ikke langt fra å fullføre et hattrick hun også, men den norske seieren var ikke i fare.

– Det var en veldig underholdende og god første omgang. Vi møtte ikke et veldig sterkt dansk lag i dag, synes jeg, og vi straffet dem hardt for det naive spillet de la opp til, sa landslagssjef Even Pellerud til fotball.no.

– Vi ble kanskje litt sløvere utover i annen omgang, men det får vi leve med.

Høyt nivå

I gruppespillet tapte Norge knepent 1-2 for USA, som onsdag tok sin 10. seier i den prestisjetunge turneringen med 2-0 over Frankrike i finalen. Julie Johnston og Christen Press scoret målene i finalen mellom to av de ni VM-klare deltakerlagene.

Tyskland tok tredjeplassen med 2-1-seier over Sverige takket være scoringer av Anja Mittag og Alexandra Popp, mens det gir en pekepinn på turneringens nivå at verdensmester Japan måtte nøye seg med 9.-plass etter 2-0-seier over Island.

Pelleruds lag har spilt fire kamper på åtte dager. Etter tapet mot USA ble det 1-0-seier over Island og 2-2 mot VM-klare Sveits. Det ga annenplass i gruppen.

– Det var viktig og bra for oss at vi nå får roen i laget og kommer fra Algarve Cup med gode kamper og gode resultater. Den siste kampen er viktig å ta med seg på flyturen hjem, og det var stilig å avslutte slik, sa Pellerud. (©NTB)

Algarve Cup fotball kvinner onsdag, kamp om 5.-plass:

Norge – Danmark 5-2 (3-0)

Mål: 1-0 Solveig Gulbrandsen (6), 2-0 Gulbrandsen (34), 3-0 Gulbrandsen (43), 3-1 Pernill Harder (60), 4-1 Ingrid Moe Wold (66), 5-1 Melissa Bjånesøy (71), 5-2 Harder (73). 82 tilskuere. Dommer: Lucila Venegas, Mexico.

Norge (4-2-3-1): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Marita Skammelsrud Lund, Maria Thorisdottir, Inger Ane Hole (Hedda Strand Gardsjord fra 46.) – Ida Elise Enget (Kristine Minde fra 46.), Maren Mjelde (Anja Sønstevold fra 62.) – Gry Tofte Ims (Andrine Hegerberg fra 69.), Solveig Gulbrandsen (Cathrine H. Dekkerhus fra 62.), Melissa Bjånesøy – Ada Hegerberg (Lene Mykjåland fra 46.).