Sport

Hattestad-seier

VERDENSCUP: Stor dramatikk i guttas sprint i Falun i går, men Ola Vigen Hattestad stakk av med sammenlagtseieren selv med diskvalifikasjon.

I kvartfinalen på sprinten i Falun tok Ola Vigen Hattestad en frekk én. En litt for frekk en mente juryen etter at han skulle manøvrere seg foran Maxim Vylegzjanin, noe som gjorde at russeren ble felt, gikk i bakken og brakk også en stav.

Juryen reagerte momentant og sendte Ørje-gutten ut av resten av sprintkonkurransen og satte han som sistemann av dem som hadde kommet seg videre fra prologen. For Ola Vigen Hattestad var raskest i sitt kvartfinaleheat.

- Det ble jeg overrasket over, sier Ola Hattestad etter å ha fått vite juryens avgjørelse.

- Men jeg var oppe på skiene hans da jeg plutselig måtte bytte spor. Det er kjipt hvis verdenscupen skal bli avgjort på denne måten, fortsetter han.

For med denne juryavgjørelsen kunne plutselig Eirik Brandsdal ta sammenlagtseieren. Utgangspunktet var at han måtte på pallen og bli blant de tre beste i finalen.

Det så lenge ut som om han skulle greie det da han en stund var i førersetet, men på oppløpet sluknet han helt og ble til slutt bare sjettemann. Dermed var det duket for svensk triumf. Teodor Peterson vant på målfoto foran Emil Jönsson. Calle Halfvarsson ble nummer tre.

Marit Bjørgen kappet inn Therese Johaugs forsprang sammenlagt etter sprintseieren. Nå skille det bare tre poeng før de to siste konkurransene i Falun - fellesstart med skibytte i dag og jaktstart i morgen.

- Jeg tror ikke verdenscupen blir avgjort før den siste målstreken etter jaktstarten, sier Marit Bjørgen om kampen mot Therese Johaug.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen