Hat trick-helten Booth: – Jeg trodde jeg var ferdig med hockey

(Manglerud Star - Vålerenga 6-2). Manglerud Stars nysignering David Booth var isens gigant i Osloderbyet tirsdag. Her forteller han om sin nye start i Oslo.

Av Even Lübeck

MANGLERUDHALLEN (Dagsavisen): Mannen med 535 NHL-kamper og et VM-sluttspill i Canada i 2008 for USA på CV-en viste tirsdag hvilken viktig tilvekst han kommer til å være for dette MS-laget resten av sesongen. Tre mål og flere meget gode involveringer sørget for at han ble – ikke overraskende – kåret til banens beste i oppgjøret mot naboen Vålerenga.

– Ja, jeg har hørt at dette er et rivaloppgjør, så det var veldig deilig å score tre mål i dag. Jeg vet at vi kjemper om en sluttspillsplass denne sesongen, så hvert mål teller, sier tremålsscoreren til Dagsavisen etter storseieren.

Liker å spille for få tilskuere

For det er noe litt annet for Booth å spille mot Vålerenga foran 700 tilskuere i Manglerudhallen enn å spille foran 20 000 tilskuere i USA annenhver dag.

– Jeg liker å spille for så få mennesker faktisk! Det tar meg tilbake til da jeg var liten og foreldrene var på tribunen. Da spilte man bare for gøy, akkurat som jeg gjør nå, sier han og fortsetter:

– Det tar litt tid å komme seg i gang, for jeg har ikke spilt siden februar. Jeg trodde jeg var ferdig med hockey, men jeg savnet veldig å spille. Det er veldig gøy å spille med disse gutta på laget og jeg stortrives i Oslo for øyeblikket, sier en svært fornøyd Booth.

En tøff sesongstart

Også trener David Livingston var en fornøyd mann etter seieren.

– Det var godt med et par tidlige mål, det gjorde at stresset forsvant. Vi har jo hatt en tøff sesongstart og pucken har ikke sprettet vår vei hele tiden, men i dag gjorde den det. Vi har jo hatt ti dager å få de i form og jobbe de inn i systemet, så det så man i dag, sier Livingston til Dagsavisen.

– Og hva med David, tre mål i dag var ikke så gærent?

– David er god på skøyter og har et veldig bra skudd. Du ser han har NHL-erfaring. Det er vanskelig i de første kampene, men han har spilt seg inn. Det så man i dag.

Spilte i Russland i februar

Som nevnt var Booth sist på isen for russiske Dinamo Minsk i februar. Der scoret han to mål og noterte seg for en målgivende på 18 kamper. Sesongen før der spilte han for Detroit Red Wings i NHL. Det er ikke bare bare, men han forteller selv at han trives mer med hockeyen nå.

– Det er veldig intenst i Russland. Her er det mer passion, og det er akkurat det jeg liker.

6-2-seieren var en solid revansje fra lagenes to tidligere oppgjør denne sesongen, der begge kampene har endt med Vålerenga-seier (2-0 og 5-1). Men det var uten Booth..

De grønnkledde har nå vunnet to av de siste tre kampene og har syv poeng opp til Narvik på sluttspillsplass med en kamp mer spilt.

– Vi må bare ta en kamp av gangen. Vi må ha fokus hver kamp, og jeg skal hjelpe til med det i fremtiden, sier Booth.

MS-press fra første sekund

Hjemmelagets Joachim Hermansen fikk en stor sjanse allerede etter 20 sekunder, men forsøket snek seg utenfor.

Tre minutter senere jublet flere av hjemmelagets fans da de trodde Kjetil Martinsen hadde gjort 1-0 til hjemmelaget fra kloss hold, men etter at dommerne hadde tatt en tur i videobua ble det ikke dømt scoring.

Likevel fikk hjemmelaget grunn til å juble like eter da nysigneringen David Booth smalt inn 1-0 i overtall.

Samme mann banket inn 2-0 like etter. Corey Elkins dro seg inn i Vålerengas sone og kjørte et par lekre dragninger før han fant sin landsmann. Fra tre meter var Booth klinisk og la pucken i nettet bak Søberg.

I fem mot tre-spill reduserte Vålerenga. Kalle Ekelund fikk tid og rom til å fyre fra distanse, og pucken smalt i mål. Scoringen var fortjent etter et Vålerenga-press med to mann mer på isen.

Utligning i den andre perioden, så to kjappe MS-scoringer

Begge lagene hadde et par brukbare muligheter før lagene var like langt seks minutter ut i den andre perioden. Thomas Olsen dro seg forbi Marcus Ekberg før han plasserte pucken lekkert i krysset.

Men så var det igjen duket for Booth-show. I fem mot tre fikk amerikaneren pucken like innenfor blållinja, fikk tid og rom til å fyre av et skudd og gjorde akkurat det. Pucken gikk mellom beina på Søberg og i mål.

Og bare 61 sekunder satt den igjen, i fem mot fire. Tord Thoresen rakk akkurat å redde pucken fra å krysse blålinja, før han skjøt mot mål. Søberg reddet, men måtte gi retur. Fra en meter var 4-2-scoringen av Mats Henriksen et faktum. Da raste Roy Johansen mot dommerne.

MS var det beste laget etter de to kjappe scoringene, men klarte ikke å overliste Søberg i VIF-buret. Dermed sto det 4-2 før den siste perioden.

Punkterte med to mål

De grønnkledde hadde flere gode muligheter til å øke til 5-2 tidlig i den siste perioden, men Søberg stengte igjen og sørget for at det fortsatt var liv i kampen med ti minutter igjen.

Steffen Ratejczak fikk en gigantisk mulighet til å punktere kampen etter halvspilt periode da han fikk pucken helt alene med Søberg. Men dragningene til MS’ nummer 50 var ikke nok til å få Søberg ut av posisjon, og VIFs sisteskanse reddet forsøket.

Craig Puffer avgjorde oppgjøret med en skikkelig lekkerbisken syv minutter før full tid. Han fikk pucken like foran Søberg og la den rolig mellom beina på Vålerenga-keeperen.

Det ble en viss spenning da dommerne måtte sjekke om Vålerenga hadde redusert fire minutter før slutt, men det ble høy jubel fra hjemmefansen da de ikke fant noe puck over streken.

Og noen sekunder senere ble spikeren i kista satt da Mathias Trygg, med gullhjelm, ble truffet i ryggen av pucken. Den gikk så i mål.

Vålerenga måtte svelge nok et tungt nederlag og har nå tapt tre kamper på rad med en meget tynn stall. De får ikke noe lett motstand når Storhamar kommer til såkalt hjemmekamp lørdag. Men den spilles i Gjøvik fjellhall.

Get-ligaen, runde 25

Manglerud/Star-Vålerenga 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)

Manglerudhallen, 729 tilskuere.

Mål:

1.periode: 1-0 David Booth 04.45 (Craig Puffer, Anthony Bretzman), 2-0 David Booth 07.35 (Corey Elkins, Markus Pedersen), 2-1 Kalle Ekelund 11.32 (Mats Trygg, Tobias Lindström).

2.periode: 2-2 Thomas Olsen 25.40 (Villiam Strøm, Svein Rotbakken), 3-2 David Booth 27.36 (Puffer, Bretzman), 4-2 Mats Henriksen 28.37 (Tord Thoresen).

3.periode: 5-2 Craig Puffer 53.11 (David Booth, Tord Thoresen), 6-2 Mathias Trygg 56.19 (Bretzman, Puffer).

Skudd på mål: 39-16.