Sport

Hat trick av kapteinen sendte Ullern til semifinale

(Ullevål - Ullern 4-6, 1-3 i kamper). Ullern kan takke kaptein Daniel Zeilon for avansement i NM-sluttspillet i bandy. Han scoret hat trick i 6-4-seieren onsdag kveld. Nå skal de opp mot nabo og rival Stabæk i semifinale.

Av Even Lübeck

For der det sist kamp var Ullevåls Jonas Gaare som ble den store hat trick-helten, var det onsdag Ullern-kaptein Daniel Zeilon som nærmest på egenhånd avgjorde den fjerde kvartfinalen mot Ullevål på Bergbanen. Dermed er Ullern videre til NM-semifinale etter 3-1 i kamper.

Der møter de Stabæk, som enkelt slo ut Drammen i sin kvartfinaleserie etter tre kamper.

Ullern har hjemmebanefordel ettersom de ble nummer to i serien og Stabæk ble tre. I de to innbyrdes kampene denne sesongen vant Stabæk 15-4 (!) i seriepremieren og 5-2 2.juledag. Dette er for øvrig femte gang Ullern og Stabæk møtes i en semifinaleserie. Og samtlige ganger har Stabæk tatt seg videre.

Nå skal Stabæk bryne seg på et Ullern-lag som tok seg videre med 3-1 i kamper mot Ullevål.

Zeilon med hat trick – på corner!

– Det var dritdeilig. Utrolig digg å slå ut Ullevål og være klar for semifinale, sier tremålsscorer og Ullern-kaptein Daniel Zeilon til Dagsavisen etter kampen. Han er en mann for de store anledningene – sist gang han scoret hat trick var i NM-finalen for Ready mot Stabæk i 2015, da Ready vant 6-4.

Onsdag ble det igjen tre mål for liberoen. Samtlige kom på corner.

– Jeg er ikke så vant til å score så mye mål, så det var veldig digg. Det er helt sykt, sier Zeilon, som nå er inne i sin tiende sesong i Norge – seks med Ready og de siste fire med Ullern.

Selv med 1-3 i kamper går Ullevål-trener Sondre Hammerstad ut av kvartfinaleserien med hevet hode.

– Vi har gjort en kjempeinnsats og virkelig levert. Denne serien er noe vi kan være stolte av. Spesielt etter 1.omgang på Ullernbanen i første kamp har vi vært gode. Vi kan gå ut med hevet hode etter dette, selv om det selvfølgelig er kjedelig å tape hjemme, sier treneren til Dagsavisen.

For selv om Ullern på et tidspunkt ledet 6-2, var ikke kampen over. Ullevål kom tilbake og scoret to mål, og presset de rødkledde.

–  Da vi begynte å produsere mye etter hvert gjorde vi det veldig bra. Ullern tar timeout med ti minutter igjen, da blir de skikkelig kjørt av oss.

Tidlig Ullern-scoring

Allerede etter seks minutter lå ballen i mål bak Ullevål-keeper Simen Lycke Kjøllmoen etter en corner. Etter pasning fra Fridtjof Schmidt satte kaptein Daniel Zeilon inn 1-0 til Ullern.

Onsdag, som mandag, ble kampen preget av mange utvisninger. Da det var gått 30 minutter av oppgjøret spilte Ullevål bare med åtte mann på isen, ettersom tre av spillerne hadde blitt utvist. Det utnyttet Ullern på best mulig måte - de fikk straffe da Andreas Sletta ble felt alene med Kjøllmoen.

Den ekspederte svenske William Palmblad i mål.

2-0 var det også til pause, etter en svak omgang av Ullevål. Ullern kunne ledet med mye mer – de hadde to i tverrligger og en i stolpen.

– Vi er ikke opp på nivå i den første omgangen. Simen holder oss inne i kampen og står en veldig god kamp, og har mange viktige redninger i 1.omgang, sier Hammerstad.

– Vi er uheldige som bare leder 2-0 til pause, vi hadde et par enorme sjanser, legger Zeilon til.

To kjappe etter timen

Så kom Zeilon igjen på scoringstavla, og igjen var det etter en corner. Denne gangen sa det pang da ballen ble satt rett opp i nettaket. Jesper Sagen reduserte til 1-3 bare 90 sekunder senere.

Bare fem minutter senere var det igjen tid for Zeilon da han satte inn 4-1 etter pasning av finske Joni Vuopio – og igjen. Da så det mørkt ut for Ullevål, men så reduserte Jan Fredrik Løland til 2-4 og ny spenning i kampen.

Men den spenningen drepte fort Andreas Sletta, som gjorde 5-2 med 13 minutter igjen av kampen. Han ble spilt gjennom av Truls Larsen, og alene med Kjøllmoen vippet Sletta ballen over den ene leggskinnen til keeperen. Formspissen til Ullern lukter garantert på en A-landslagsplass nå etter meget god form på topp for Ullern.

Og like etter satte inn Palmblad inn sitt andre for kvelden, ganske identisk som Sletta sin scoring – alene med Kjøllmoen la svensken ballen over den ene leggskinnen til landslagsmålvakten. 6-2 klarte aldri Ullevål å hente inn, selv om de scoret to reduseringsmål på tampen.

– I pausen ble vi enige om å kjøre på som vi har gjort tidligere. VI ble enige om at vi måtte spille mer ball sammen. Da scorer vi fire, men det femte og sjette vi slipper inn er for enkle. Men det var gøy at kampen levde inn hele veien, sier Hammerstad.

– Vi blir presset hardt i den andre omgangen, og vi blir presset tilbake. Men jeg følte vi hadde kontroll, sier Zeilon.

Ready skal opp mot Solberg i sin semifinaleserie. Oslo-laget vant 5-4 hjemme og 6-2 borte i møtene denne sesongen.

NM-sluttspillet bandy menn onsdag, kvartfinaler 4. kamp (best av 5):

Ullevål – Ullern 4-6 (1-3 i kamper).

Solberg, Stabæk og Ready er fra før klar for semifinale.

Mer fra Dagsavisen