Hat trick av Kane sendte England til EM

(England - Montenegro 7-0). Harry Kane scoret tre mål da England høvlet over svake Montenegro med 7-0 i lagets landskamp nummer 1000. Seieren gjorde også at England er EM-klare.

Alex Oxlade-Chamberlain ble den første Liverpool-spilleren på nesten tre år til å score for England da de gikk opp i 1-0 etter elleve minutters spill i torsdagens EM-kvalifiseringskamp.

Deretter scoret Harry Kane sine landslagsmål nummer 29 og 30 på nærmest identisk vis i det 19. og 24. minutt. Først satte Tottenham-spilleren pannebrasken til på et frispark fra Ben Chilwell. Deretter gjorde han det samme etter en corner fra Chilwell fem minutter senere.

Marcus Rashford la på til 4-0 etter akkurat halvtimen, før Harry Kane var frampå igjen sju minutter senere. Denne gangen scoret han på et innlegg fra Trent Alexander-Arnold.

Kane scoret også tre mål i sin forrige landskamp mot Bulgaria på Wembley, og han er den første til å klare tre mål i to landskamper på rad for England på Wembley.

Harry Kane har vært involvert i 12 scoringer på sine fem siste kamper for England. 

6-0 kom etter selvmål av Aleksandar Sofranac 21 minutter inn i 2. omgang. 

Chelseas Tammy Abraham fikk æren av å flikke inn sitt første landslagsmål til 7-0 med seks minutter igjen å spille. 22-åringen var skarp fra kort hold.

England stilte med et mannskap som i snitt var 23 år 255 dager gammel. Et så ungt lag har de aldri mønstret i en VM- eller EM-kvalifiseringskamp tidligere.

I samme gruppe vant Tsjekkia 2-1 over Kosovo, og dermed er også de klare for EM-sluttspillet runden før slutt. Kosovo er fire poeng bak Tsjekkia med én kamp igjen å spille.

EM-kvalifisering fotball menn torsdag, 9. kampdag:

Gruppe A: 

England – Montenegro 7-0 (Wembley i London), Tsjekkia – Kosovo 2-1 (i Plzen). 

Gruppe B: 

Portugal – Litauen 6-0 (i Faro-Loulé), Serbia – Luxembourg 3-2 (i Beograd). 

Gruppe H: 

Tyrkia – Island 0-0 (i Istanbul), Albania – Andorra 2-2 (i Elbasan), Frankrike – Moldova 2-1 (i Saint-Denis).