Hareides gutter slo tilbake

Etter to strake tap gjorde Malmö kort prosess med Åtvidaberg da laget endelig vant igjen søndag. Magnus Wolff Eikrem scoret i 3-0-seieren. Henning Hauger fant nettet for Elfsborg. Begge er med i landslagstroppen som samles denne uka.

Av Petter Bøifot

Malmö scoret målene det første kvarteret, og Åge Hareides elever slo med det kraftig tilbake etter den siste tids skuffelser.

Den regjerende mesteren gikk nylig på to strake tap for Häcken og Kalmar, men søndag fikk bunnlaget Åtvidaberg unngjelde.

Markus Rosenberg startet festen etter åtte minutter, og like før kvarteret var spilt doblet Eikrem ledelsen. Like etter satte Erik Johannsson inn dagens tredje og siste for hjemmelaget.

– Jeg er fornøyd med at vi holdt nullen, men vi skulle scoret flere mål. Vi hadde flere enn nok sjanser, sa Malmö-trener Hareide. Eikrem hadde blant annet et frispark i stolpen.

Elsborg så ut til å gå mot et svært overraskende tap for Örebro, men nylig landslagsuttatte Hauger reddet topplaget med utligning på overtid. Han sendte et langskudd i nettet.

– Han som nesten ikke scorer på trening, kommenterte trener Magnus Haglund.

– Så ille er det vel ikke, men han har et poeng, sa Hauger selv.

Elfsborg ville med seier ha overnattet på topp, men er fremdeles nummer to i serien etter 2-2 mot bunnlaget.

Dermed har IFK Göteborg sjansen til å øke ledelsen når laget møter Djurgården mandag.

Elfsborg er poenget bak, mens Malmö er nummer fire, fire poeng bak IFK. Begge har én kamp mer spilt enn serielederen.

I søndagens siste kamp fikk AIK med seg tre poeng etter 3-1 mot Helsingborg. Fredrik Brustad kom inn for AIK midt i annen omgang. (©NTB)

Allsvenskan fotball menn søndag, 11. runde:

AIK – Helsingborg 3-1 (1-1)

Mål: 1-0 Nabil Bahoui (37), 1-1 Robin Simovic (42), 2-1 Bahoui (68), 3-1 Mohamed Bangura (77).

12.512 tilskuere.

Rødt kort: Peter Larsson (90), Helsingborg.

Fredrik Brustad spilte 19 minutter som innbytter for AIK.

Elfsborg – Örebro 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 Marcus Pode (31), 1-1 Lasse Nilsson (71), 1-2 Daniel Gustavsson (85), 2-2 Henning Hauger (90).

7167 tilskuere. Henning Hauger spilte hele kampen for Elfsborg.

Malmö – Åtvidaberg 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Markus Rosenberg (8), 2-0 Magnus Wolff Eikrem (14), 3-0 Erik Johansson (16).

16.063 tilskuere. Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget spilte hele kampen for Malmö.