Sport

Hareide takket keeper Schmeichel for seieren

(Peru - Danmark 0-1). Åge Hareide var glad og lettet etter at han ledet Danmark til 1-0-seier over Peru i VM-debuten. Mye av æren gir han til keeper Kasper Schmeichel.

Bilde 1 av 0

Av Sjur Natvig

– Han er akrobatisk og meget rask på føttene. Han er kanskje best i verden på strek når han er i form. Han gjorde en fantastisk prestasjon, og det hadde vi også behov for, sa Hareide etter å ha blitt annen nordmann (etter Egil Olsen) som har ledet et lag til seier i et VM-sluttspill for menn.

Peru misbrukte et straffespark før pause og kom til mange sjanser både før og etter Danmarks vinnermål. Straffesparket gikk høyt over mål, men ellers var det som regel Schmeichel som fikk en kroppsdel i veien for avslutningene.

– Peru har et fremragende lag, og jeg har stor respekt for deres prestasjon. De fortjente sikkert mer i dag, men slik er fotball. Vi var heldig i dag, kanskje er Peru det neste gang, sa Hareide.

Tynget

– De gjorde mye for å utligne, men vi må også anerkjenne Schmeichels prestasjon. Resten av laget jobbet også hardt og bidro til at vi holdt nullen for femte gang på rad.

Hareide mener at de danske spillerne var litt tynget av stundens alvor på en arena der Peru-tilhengerne var i klart flertall.

– Det var kanskje det vi fryktet mest. Spillet var svært variabelt. Jeg tror spillerne var litt «bange» (redde) i dag, sa han og rettet blikket mot neste kamp mot Australia.

– Det blir en like hard affære, men vi har fått en god start.

Fra skurk til helt

Med seg til pressekonferanse hadde han matchvinner Yussuf Yurary Poulsen, som ble kåret til kampens spiller selv om han i første omgang to ganger felte motspillere i eget felt. Den siste resulterte i straffesparket som ble misbrukt.

– Det var en spesiell kamp for meg. Først var jeg skurken, og så endte jeg opp som helten, sa Poulsen.

– Det var ikke vår beste kamp, men vi ga alt. Hva angår vilje og innsats kan man ikke sette fingeren på noe. Vi kastet oss for å blokkere avslutningene deres. Det skal vi ta med oss videre, sa han.

6000 kom ikke inn

Over 6000 skuffede dansker ble stående utenfor Parken da Åge Hareides menn spilte VM-kamp i Saransk. VM-kampen ble vist på storskjerm ute på gresset.
Danmarks landskamparena Parken i København var fylt til randen, og rundt 6000 personer møtte opp forgjeves. De måtte finne seg et annet sted å følge kampen.
Det opplyste København-politiet på sin twitterkonto like før kampstart 18.00 lørdag kveld.
– Hvis dere er på vei dit så må dere forandre på deres planer, lød oppfordringen fra politiet.
Danmark møtte Peru i sin åpningskamp i VM og vant 1-0.
Vaktsjef Henrik Svejstrup i København-politiet opplyste i pausen at det meste forløp rolig utenfor Parken blant dem som ikke kom inn.
– Det var ro og orden, og stemningen var fin. Vi hadde et par patruljer ute til folkemengden hadde løst seg opp. Jeg tror kanskje arrangørene hadde undervurdert interessen, sa vaktsjefen.
Det utløste voldsomme jubelseier i Parken da dommeren blåste for full tid med 1-0 til Danmark.
– Vi har akkurat eskortert 27.500 mennesker ut av Parken. Det har gått stille og rolig for seg, opplyste Svejstrup like før klokken 21.00. (NTB)

Mer fra Dagsavisen