Fotball

Hareide smiler igjen

Læremester slo læregutt. Åge Hareide slo Ole Gunnar Solskjær. Og Viking påførte Molde det andre bortetapet. Er det godt nok til gull?

Da Vikings Martin Ørnskov plutselig slo til i begynnelsen av andre omgang, bredte smilet seg rundt munnen til Åge Hareide. For før dette hadde det vært: Rotete. Upresist. Og veldig sjansefattig. Da så vi ikke mye av det Viking-trener Åge Hareide hadde ment å se så langt av laget sitt:

- I Viking ligner vi mer og mer det laget vi ønsker å være. Bortekampen mot Vålerenga var en ny bekreftelse på det, sa han før kampen.

Det var ikke inntrykket etter de første 45 minuttene. Og gullkandidat Molde var ikke et hår bedre. En halvsjanse noterte vi etter ei heading av Daniel Berg Hestad i nettveggen. Viking hadde null. Småpent fram til Moldes 16-meter, men så var det slutt. Ikke rart at en bisk Åge Hareide surt svarte TV-reporteren i pausen på spørsmålet om han var fornøyd.

- Er du, var hans to-ord-svar.

Der og da luktet det verken gull av Molde eller medalje av Viking. Men så luktet altså Viking best.

Andre bortetap

Naturligvis er det for tidlig å spekulere i hvem som tar seriegullet allerede etter bare fire serieomganger. Men faktum er dette blant de tippede gullkandidatene:

* Moldes Ole Gunnar Solskjær har tapt to bortekamper. Det vil si: Minus seks poeng.

* Vålerenga kunne faktisk etter spill og sjanser ha stått med null poeng. Å ikke gjøre det, er en styrke for Martin Andresens mannskap.

* Rosenborg står uten tap, har hatt tur mot Lillestrøm, utur mot Sogndal og vinner på en slitsom dag mot Fredrikstad.

* Tromsø imponerer til tross for tapet av toppscorere Mos og Sigurd Rushfeld.

Sum:

Det hele blir like uforutsigbart, som også de fleste tippet.

Lærerens triumf

Oppgjøret i Stavanger i går viste to lag som var best til å tette igjen hjemover. Først i noen hektiske sluttminutter ble det litt Hawaii (Jarstein slo en Molde-mulighet i tverrliggeren), og det betydde at den andre omgangen ble langt mer underholdende enn den første. Dermed kunne Viking innkassere sin andre hjemmeseier for sesongen, mens Molde måtte reise hjem fra sitt andre rogalandstap. Og spørsmålet: Er Molde likevel ikke gullaget?

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen