Hareide-seier på bursdagen

(Malmö FF - Falkenberg 4-3). Malmö-spillerne ga sin trener Åge Hareide seier i bursdagsgave. Nikola Djurdjic ble matchvinner på Hareides 63-årsdag.

Av Odd-Sølve Grannes

Åge Hareide feiret at han ble 63 år med Allsvenskan-kamp mellom Malmö og Falkenberg. Nordmannen er trolig fornøyd med presangen stallen hans ga ham, selv om det nok ble noe nervepirrende på slutten.

Etter første omgang sto det 1-1. Markus Rosenberg scoret for vertene, mens Godsway Donyoh utlignet for gjestene. I annen omgang bestemte Djurdjic seg for å gi sjefen sin noe å juble for.

Serberen lagde 2-1 etter 50 minutter. Fem minutter senere assisterte han Vladimir Rodic, som gjorde 3-1. Bare to minutter senere la Djurdjic på til 4-1, men så begynte dramaet. Først reduserte Hakeem Araba, før Johannes Vall gjorde 4-3 med 19 minutter igjen. De siste minuttene ble spennende, men mesterligaklubben sto imot, og det ble en drømmegave for den norske treneren.

Begge Malmös nordmenn ble byttet ut, Magnus Wolff Eikrem ved pause og Jo Inge Berget etter 83 minutter.

Norrköping på topp

Norrköping tok over ledelsen i Allsvenskan før IFK Göteborg spiller sin kamp torsdag. Også AIK satte press på Göteborg ved å vinne og gå forbi.

Etter å ha mistet en 2-0-ledelse tirsdag, sørget Linus Wahlqvist og Emir Kujovic for 4-2-seier over Djurgården. Kenneth Høie måtte altså se fire baller bak seg i nettet. Daniel Berntsen ble byttet inn etter 69 minutter for Stockholm-klubben.

AIK har like mange poeng som Norrköping og ett flere enn IFK Göteborg etter sin 2-0-seier borte mot Sundsvall. Alessandro Pereira og Jos Hooiveld sto for scoringene. Fredrik Brustad spilte 84 minutter for AIK.

Hareides Malmö må finne seg i å være på etterskudd i medaljekampen, seks poeng bak IFK Göteborg.

Hammarby-seier

Hammarby fikk et lite pusterom til nedrykksstriden med 3-0 over Gefle. Klubben har nå en luke på fem poeng til Falkenberg på kvalifiseringsplass.

Lars Sætra og Mads Solheim spilte hele kampen for Hammarby, mens Fredrik Torsteinbø spilte 89 minutter og ble erstattet av Jan Gunnar Solli.

Lars Cramer holdt nullen da Kalmar slo Halmstad 1-0. Romarinho ble matchvinner mot den nedrykkstruede klubben. (©NTB)

Allsvenskan fotball menn onsda, 25. runde:

Hammarby – Gefle 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jakob Orlov (22), 2-0 Kennedy Bakircioglu (str. 51), 3-0 Erik Israelsson (73).

18.173 tilskuere.

Lars Sætra og Mats Solheim spilte hele kampen for Hammarby, Fredrik Torsteinbø spilte 89 minutter og Jan Gunnar Solli 1 minutt som innbytter.

Kalmar – Halmstad 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Romario Sipiao (10).

4280 tilskuere.

Lars Cramer spilte hele kampen for Kalmar. Snorre Krogsgård spilte 84 minutter for Halmstad.

Malmö – Falkenberg 4-3 (1-1)

Mål: 1-0 Markus Rosenberg (27), 1-1 Godsway Donyoh (33), 2-1 Nikola Djurdjic (50), 3-1 Vladimir Rodic (55), 4-1 Djurdjic (57), 4-2 Hakeem Araba (65), 4-3 Johannes Vall (71).

13.556 tilskuere.

Jo Inge Berget spilte 83 minutter for Malmö, Magnus Wolff Eikrem spilte 45 minutter.

Norrköping – Djurgården 4-2 (1-0)

Mål: 1-0 Arnor Ingvi Trautason (21), 2-0 Daniel Sjölund (55), 2-1 Sebastian Andersson (58), 2-2 Jesper Arvidsson (str. 68), 3-2 Linus Wahlqvist (69), 4-2 Emir Kujovic (90).

12.322 tilskuere.

Kenneth Høie spilte hele kampen for Djurgården.

Sundsvall – AIK 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Alessandro pereira (38), 0-2 Jos Hooiveld (85).

6409 tilskuere.

Lars Krogh Gerson spilte hele kampen for Sundsvall. Fredrik Brustad spilte 84 minutter for AIK.