Hareide får ingen dansk avskjed

Åge Hareides håp om å lede det danske fotballandslaget en siste gang er over. Trenerveteranen innrømmer at han gjerne skulle tatt farvel med fansen.

Av Stian Grythaugen

Etter et telefonmøte med generalsekretærene i de 55 medlemsnasjonene onsdag opplyste Det europeiske fotballforbundet (Uefa) at alle planlagte landskamper i juni er utsatt.

Det betyr at Danmarks privatlandskamper mot Norge og Sverige inntil videre ikke vil bli spilt. Kampene ville vært Åge Hareides avskjed som dansk landslagssjef.

66-åringen, som har hatt stor suksess i Danmark, erstattes med Kasper Hjulmand når kontrakten hans utløper i sommer. Dermed får han heller ikke med seg neste års EM, selv om han har styrt laget gjennom en vellykket kvalifisering.

Ergerlig

I en uttalelse på nettsidene til Danmarks Fotballforbund vedgår Hareide at det er vemodig at sommerens avskjedskamper nå går fløyten. Overrasket er han samtidig ikke.

– Jeg så litt hvor det bar hen, og det er selvfølgelig ergerlig å ikke kunne si farvel med en landskamp på dansk jord foran våre fantastiske fans, sier trenerveteranen.

– Situasjonen akkurat nå er samtidig spesiell og svært alvorlig, og i det store bildet er ikke jeg viktig, tilføyer Hareide.

Sjef siden 2016

Foruten å styre Danmark til neste års utsatte EM-sluttspill, ledet 66-åringen også laget til VM-sluttspillet i Russland i 2018. Nå er tiden som landslagssjef i Danmark i praksis over.

– Det har vært en helt fantastisk tid, og jeg vil gjerne sende en kjempestor takk til spillerne, staben og dere fans, som har vært der for meg og oss hele veien, sier Hareide.

– Jeg glemmer aldri de spesielle øyeblikkene jeg har opplevd som landslagssjef, tilføyer han.

66-åringen ble ansatt som dansk landslagssjef i 2016. Siden den gang har han ledet laget i 42 kamper. Kun tre av dem har endt med tap.