Vegard Hansen leder et lag som har statistikken på sin side foran kveldens kvalkamp mot Bærum. FOTO: FREDRIK VARFJELL/NTB SCANPIX

Har til gode å tape

Mjøndalen har til gode å tape mot Bærum. Fire kamper har gitt like mange seirer. Men det er i kveld det gjelder mer enn noen gang mellom lagene.

Foran kvalkampen til eliteserien på Mjøndalen stadion i kveld har hjemmelaget statistikken på sin side:

* 1984: 2-1 og 2-0-seirer da lagene den gangen spilte på nivå 2.

* 2010: Lagene barket sammen i cupens 3. runde, og Mjøndalen dro i land en fortjent 3-1-seier.

* 2014: I seriespillets vårkamp på Kadettangen vant bruntrøyene igjen 3-1.

 

Mobiliserer

- Om noen skulle være i tvil om vi klarer å mobilisere til nok en seier, er svaret et rungende ja, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

- For vi skal kjempe på banen, vi skal kjempe på tribunen. Vi skal slå dem overalt, sier han.

Dagens opprykksoppgjør er selvfølgelig årets viktigste kamp for begge lagene. Vegard Hansens menn tok seg til 2. kvalrunde ved å slå Fredrikstad, mens Bærum kommer fra seier mot Kristiansund.

- Men ikke noe av det vi har gjort og prestert til nå i år kan måle seg med dagens kamp, sier Hansen.

- For alt vi har gjort i år kulminerer i kveld. Sekund for sekund, minutt for minutt, sier han.

 

Tøff motstander

Vegard Hansen er ikke i tvil om at Bærum blir en tøff motstander som det kan bli vanskelig å slå i kveld:

- Dette blir utvilsomt spennende. Jeg har forberedt spillerne på at det kan bli smertefullt også. Men vi skal vinne, sier han.

 

Brann ligger i «potten»

Kveldens vinner møter Brann i et dobbeltoppgjør henholdsvis onsdag 19. og søndag 23. november. Sistnevnte blir på mange måter et nachspiel etter cupfinalen mellom Molde og Odd samme formiddag.

 

Drømmer ikke

Fra sitt enkle hovedkvarter på Kadettangen i Sandvika har Bærum overraskende slått hardt fra seg denne sesongen.

Parallelt med fokuset på de viktige kvalifiseringskampene, har stadiondebatten til klubben dukket opp med full styrke. For tar Bærum seg helt opp i eliteserien kommer spørsmålet om fotballanlegget vis-à-vis plasthallen på Kadettangen opp med full styrke.

- Men, sier klubbens nestleder Lars Johnsen til Budstikka, - jeg mener vi ikke er langt unna et stadion som er godkjent.

- Vi må slutte å drømme om VIP-fasiliteter og storslåtte anlegg i norsk fotball. Det er ikke penger eller publikum til det.

- De lagene som spiller i de respektive divisjonene skal være sportslig kvalifisert, og det laget som vinner kvaliken er kvalifisert. Alt annet er tåkeprat, sier han.