Sport

Har studert Zahid for å kickstarte Kjartansson-samarbeidet

Forrige gang Vidar Örn Kjartansson var i Vålerenga, var det Ghayas Zahid som stod for assistene. Osame Sahraoui forteller at han har studert duoens mål og løpsmønster for å bedre kunne hjelpe Kjartansson.

Med fem mål og tre målgivende pasninger mellom seg, er det ingen tvil om at Vålerenga har funnet en ny duo som kan levere målpoeng på Valle. Vidar Örn Kjartansson er like heit som for seks år siden, da han hadde en leken Ghayas Zahid ved sin side. Fire av de fem målgivende pasningene han hadde i 2014-sesongen gikk til nettopp Kjartansson.

– Jeg har snakket med trenerne våre Igor (Aase) og Kenneth (Dokken) om hvordan Ghayas og Vidar sitt samarbeid fungerte forrige gang han var i Vålerenga, også har vi sett en del på video hvordan målene og sjansene kom. Jeg og Ghayas har mange av de samme kvalitetene, så jeg prøver å ta med meg lærdom fra det for å vite hvordan Vidar beveger seg og hvor han ønsker å få ballen, sier Osame Sahraoui til Dagsavisen.

Les også: Usikker Kjartansson fikk roet nervene i drømmedebut (+)

VIF-juvelen tatt av med magetrøbbel: – Måtte kaste opp

Selv om de bare har trent sammen i fem dager, er det ingen tvil om at studeringen allerede har gitt resultater. Både på 2-1 og 3-1 var det nemlig Sahraoui som hadde forarbeidet til Kjartanssons andre og tredje mål for kvelden.
– Jeg liker å servere andre, og at Vidar er så hissig på å gå i bakrom er perfekt, for da kan jeg finne han uansett. Det var deilig å få en så god start på samarbeidet vårt, og jeg synes selv også at jeg hadde en veldig god omgang, med to mål og to målgivende. Forrige gang Vidar var her scoret han 25 mål på en sesong, og da må målet mitt være å få 25 målgivende, sier Sahraoui som selv fikk en målgivende fra Kjartansson da han satte inn 4-1-målet.
Både Sahraoui, og Kjartansson, ble tatt av ikke så langt inn i den andre omgangen. For Kjartanssons del var det for å spare beina og unngå skader, men for Sahraoui var det fordi magen gjorde opprør.

–  Det er synd at jeg ikke fikk spilt hele kampen, for da kunne vi skapt enda flere sjanser, men jeg ble byttet ut fordi jeg hadde problemer med magen. Da jeg kom utpå igjen til andre omgang følte jeg meg virkelig sliten, og at jeg måtte kaste opp, så det var ille der og da. Derfor ba jeg om å bli byttet ut, siden helsen kommer først, forteller Sahraoui som allerede etter kampslutt følte at det gikk bedre og sier at ingen burde bekymre seg.

Les også: Slaskens liveblogg fra VIF-Brann: Kan vi møte dere hver helg?

Kjartansson skryter av sin nye makker

Kjartansson er full av lovord om sin nye angrepsmakker.

Det er vanskelig å sammenligne etter så kort tid, men begge er veldig gode spillere. De har begge veldig god kontroll på ballen, og kan finne deg overalt på banen. De har et godt blikk for spillet begge to, gode tekniske ferdigheter, og ligner mye på hverandre i spillestilen, forteller Vidar Örn Kjartansson til Dagsavisen.

Også VIF-trener Dag-Eilev Fagermo roste 19-åringen opp i skyene etter prestasjonen mot Brann.

– Måten Osame spiller fram Vidar på i dag, og måten han scorer selv på er veldig gledelig å se. Han har hatt en fantastisk første sesong i Eliteserien, og har kan det komme mange flere mål. Både fra Osame selv, og fra Osame til Vidar, og det er veldig bra for oss siden det å score mål har vært ett av områdene vi har slitt på, sier Fagermo til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga knuste Brann etter Kjartansson-hattrick på ni minutter (+)

Ikke tatt stilling til landslaget

Sahraoui har representert både Marokko og Norge på landslagsnivå, og var sist kalt opp på G19-landslaget. Fortsetter han å prestere på det nivået her kan det fort bli flere kamper med flagget på brystet, men hvilket har han ikke bestemt seg for enda.

– Sånn jeg har forstått det kan du velge å bytte land helt til du har spilt din første offisielle kamp for A-landslaget, så det er et valg jeg ikke trenger å ta før jeg kommer i den situasjonen. Akkurat nå liker jeg bare å konsentrere meg om fotballen min, og være meg selv både på og utenfor banen. Jeg vil fortsette å utvikle meg, og utvikle relasjonene med de andre gutta på laget, og så får alt det andre komme siden, forteller Sahraoui.

Selv om det bare er en kamp, og flere av spillerne maner til å ikke ta helt av, håper Sahraoui at Brann-kampen var begynnelsen på noe stort. De to neste kampene er nemlig mot Molde og Bodø/Glimt, som virkelig gir muligheten til å si ifra at Vålerenga skal bli et lag å regne med fremover.

Vi har slitt litt med å score mål i år, så det er deilig at det løsnet nå. For oss er det bare å bygge videre på dette, så skal vi klare å sette enda flere mål. Det er ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det like godt som Bodø/Glimt, og nå må vi først slå Molde før vi tar Glimt etter det, sier Sahraoui som personlig lover å spisse formen inn mot de kampene.

Les også: Bjørdal mener han har blitt mer moden av utenlandsoppholdet (+)

Mer fra Dagsavisen