Sport

Har spilt alt for Mjøndalen - nå møter han VIF for første gang

Markus Nakkim tilbrakte «et halvt liv» i Vålerenga. På søndag skal han for første gang spille mot gamleklubben.

(Dagsavisen): Mjøndalen-spilleren Markus Nakkim har tilbrakt stort sett all sin tid som fotballspiller i Vålerenga. Med unntak av to låneopphold i Strømmen og Viking, har midtstopperen vært i VIF siden han var 14 år gammel. Ti år senere i dag, skal Nakkim for første gang spille mot Vålerenga for et annet lag.

– Det er definitivt spesielt for meg. Det er den kampen jeg har gledet meg mest til i år, og den kampen jeg så først etter da vi fikk terminlista, sier Markus Nakkim på telefon til Dagsavisen.

Selv om det ble lite spilletid for VIF i 2019, har Nakkim fortsatt et veldig godt forhold til gamleklubben.

– Først og fremst gleder jeg meg til å møte gamle lagkamerater. Jeg har et godt forhold til veldig mange i Vålerenga, og har fortsatt veldig nære venner der. Det kommer til å bli spesielt, men jeg gleder meg veldig.

God start

Mjøndalen beholdt plassen i Eliteserien i fjor, og vant den avgjørende kampen mot nettopp Vålerenga i siste serierunde. Med to seire, to uavgjort og to tap har laget imponert de fleste i de første seks kampene av årets sesong. Markus Nakkim har selv storpsilt.

– Vi er veldig fornøyde med starten. Vi har plukket med oss poeng, men samtidig har prestasjonene vært bra i hver kamp, sier midtstopperen.

Selv om tapene kom mot både Kristiansund og Molde, mener Nakkim at Mjøndalen kan matche seg mot alle lag i Eliteserien.

– Når vi ser tilbake på kampen mot Molde, så er vi veldig uheldige som ikke får med oss noe derfra. Det var en god prestasjon. Molde borte er én av de tøffeste kampene i året, og vi viser at vi kan slå hvem som helst i ligaen.

Stortrives

Etter overgangen fra Vålerenga tidligere i år, har Nakkim kommet til riktig sted. Han kom fra mindre spilletid enn forventet i VIF i 2019, og har nå spilt hvert eneste minutt for Mjøndalen de seks første kampene. Et riktig klubbvalg, for å si det mildt.

– Det har gjort meg godt å komme til et sted hvor jeg føler på stor tillit og å få spille hvert minutt. Jeg har fått en stor rolle både på og utafor banen, og trives naturligvis godt med det. Jeg kan fort gå så langt som å si at det er det beste som har skjedd meg, forteller han.

Midtstopperen har allerede flere spilte minutter for Mjøndalen i årets sesong enn han hadde for Vålerenga i fjor. 23-åringen kan ikke gi sin nye klubb nok skryt.

– Man kan si at alt skjer for en grunn. Jeg kunne ikke vært noe bedre sted enn der jeg er nå. For min del var det nok bedre å være her enn i Vålerenga akkurat nå, sier Nakkim.

Fikk ikke sjansen

Under låneoppholdet i Viking tilbake i 2018 spilte Nakkim 28 av 30 kamper. Nest flest på laget etter Tommy Høiland. Han var én av lagets viktigste spillere, og ble populær blant Viking-fansen. Likevel valgte midtstopperen å dra tilbake til VIF i 2019 med inntrykk om å bli satset på. Slik ble det ikke. Da nåværende VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation mistet resten av sesongen midtveis i fjoråret, valgte Ronny Deila å hente Pierre Kanstrup på lån fremfor å satse på Nakkim.

– Det var selvfølgelig skuffende. Jeg fikk signaler om mer tillit på laget, og så ble det som det ble, sier han og legger til:

– Det jeg kan si om det er at jeg har gjort absolutt alt jeg kunne for å lykkes i Vålerenga. Jeg var 100% dedikert og profesjonell i alle årene jeg var der, og hadde et veldig stort ønske om å slå igjennom. Sånn ble det ikke, forteller Nakkim.

Pendler

23-åringen sitter i bil og er på vei til trening når Dagsavisen ringer. Nakkim har bodd i Oslo mer eller mindre hele livet. Etter overgangen til Mjøndalen så han ikke noen grunn til å flytte.

– Det var et stort pluss ved klubbyttet, at jeg slapp å flytte på meg. Jeg har bodd på Grünerløkka hele livet, og hadde ikke tenkt å slutte med det. Det tar ca. 45 minutter å kjøre til og fra. Vi er jo en gjeng på laget som bor i Oslo som kjører sammen også, så det funker veldig bra, avslutter Markus Nakkim.

Vålerenga møter Mjøndalen borte på Consto Arena søndag 18:00.

Mer fra Dagsavisen