Lionel Messi og FC Barcelona trenger alle poengene i morgen for å bli seriemestere. FOTO: ALBERTO SAIZ/NTB SCANPIX

Har kniven på strupen

FOTBALL: Det er vinn eller forsvinn for Lionel Messi og Barcelonas stjernegalleri 
i morgendagens spanske serieavslutning.

For bare seier på den berømte hjemmearenaen Camp Nou gjelder når serieleder Atlético Madrid står på den andre banehalvdelen. Og utgangspunktet er såre enkelt for Lionel Messi og «Barca»:

Atlético Madrid har tre poengs ledelse på FC Barcelona før siste serierunde, og vinner derfor gullet med uavgjort. Klarer Atlético Madrid-spillerne det, blir det første gang på 18 år at Madrid-klubben tar hjem serieseieren.

Barcelona må altså vinne for å sikre seg sitt 23. seriemesterskap. «Barca» er spansk fotballs største trofégrossist, og kan snyte Atlético for gullet bokstavelig talt på målstreken.

Da lagene møttes i den omvendte kampen tidligere i sesongen, endte oppgjøret 0-0.

 

En redning unna

Alt lå til rette for at Atlético allerede forrige helg skulle sikre seg seriemesterskapet. Men laget rotet bort sjansen som var der i kampen mot Málaga. 1-1 endte kampen, og dermed har FC Barcelona fått en ekstrasjanse i morgen.

Men vinner Madrid-klubben kan laget i løpet av en hektisk uke ta en sensasjonell dobbelttriumf. For neste lørdag spiller klubben mesterligafinale mot byrival Real.

- Vi har en historisk sjanse til å vinne to titler. Vi er stolte over å ha vunnet folk over på vår side med en lidenskapelig og entusiastisk fotball. Mange ønsker å se oss vinne. Dette laget har vist en identitet som vi ikke har sett på svært lang tid, sier Atlético-kaptein Gabi.

 

Historisk i England

Også i England er det finalespill i morgen. For første gang er Hull i en FA-cupfinale. Mens motstander Arsenal gjør seg klar til sin 18. FA-cupfinale, går Hull ut på Wembley-gresset som den 57. finaledebutanten i rekken.

Klubbens forrige bestenotering i den tradisjonsrike cupen var semifinalen i 1930. Den gang ble det tap i omkamp mot nettopp Arsenal.

Hull-manager Steve Bruce ser på Arsenal som klar favoritt, men han håper laget hans kan sjokkere slik Wigan gjorde for ett år siden. I likhet med Hull var Wigan i sin første FA-cupfinale noensinne og vant svært overraskende 1-0 over Manchester City.

- Vi så alle hva Wigan klarte i fjor. Det de gjorde ga FA-cupen noe av glamouren tilbake. Det er dette det handler om. Store Arsenal møter lille Hull, sier Bruce.

- Vi visste hele tida at vi ikke kom til å vinne ligaen, men i FA-cupen har du alltid en sjanse, legger han til.

Bruce tok i fjor Hull tilbake til Premier League. Med flere smarte spillerkjøp ledet han i år laget til ny kontrakt på øverste nivå, men innspurten var alt annet enn bra. Hull avsluttet serien med tre tap og vant bare to av sine ti siste ligakamper.

tor-erik.roeberg-larsen@dagsavisen.no