Sport

Har ikke spilt tellende kamp på over ett år: – Høyere intensitet nå enn under Deila

Den nybakte VIF-kapteinen, Jonatan Tollås Nation, er positivt innstilt til ny sesong av Eliteserien. Midtstopperen mener den defensive strukturen ser mye bedre ut under ny spillestil.

Tirsdag er det endelig klart for ny sesong av Eliteserien, og Vålerenga møter Sarpsborg 08 på bortebane. Midtstopper og nyutnevnt kaptein Jonatan Tollås Nation har ikke spilt en tellende fotballkamp på over et år, og fryktet til tider at fotballkarrieren var over.

– Det kribler ekstra i beina for min del. Jeg har ventet lenge på å kunne spille en offisiell fotballkamp der jeg er 100 % kampklar. Det var mye frem og tilbake i fjor, og jeg fryktet det verste. Men nå har jeg trent fullt siden februar, og gleder meg vanvittig til ny sesong, forteller Tollås Nation til Dagsavisen på telefon.

God Fagermo-relasjon

Midtstopperen som ble hentet fra Aalesund i forkant av 2015-sesongen forteller om et godt forhold mellom spillergruppa og trenerteamet.

– Relasjonen har vært god hele veien, selv om det til tider har vært høy temperatur. Dag-Eilev (Fagermo) er veldig opptatt av at vi som spillere ikke skal ha noe å klage på, sånn at vi skal bli bedre som fotballspillere. Fasilitetene og forutsetningene har vært veldig bra.

Og med optimale forutsetninger, forteller Tollås at det taktiske og fotballfaglige også passer godt inn i VIF:

– Fagermos spillestil og filosofi passer oss bra. Under Ronny (Deila) tror jeg vi tidvis manglet riktige spillertyper til hans 4-2-3-1. Nå har vi jo flere spillere som tidligere har spilt under Dag-Eilev og kjenner til systemet godt, blant annet Fredrik Oldrup Jensen.

– Med Oldrup Jensen, Herolind Shala og Magnus Lekven har dere en ren eks. Odd-trio på midten. Det burde vel være en fordel?

– Absolutt. Alle tre kjenner Fagermo fra før, og kan filosofien inn og ut. Vi kan få god nytte av det.

Solid defensiv struktur

I VIFs treningskamper har vi sett et intensivt Vålerenga-lag som ofte står høyt i press etter balltap. Tollås legger ikke skjul på at treningene og øvelsene er noe annerledes i år enn i fjor.

– Treningsmengden er så å si den samme som i fjor, men intensiteten er noe høyere, ja. Spillestilen er avhengig av det. Vi gjør høyintensitetsøvelser som er retta mot spillestilen og høyt press.

Med ny trener oppstår naturligvis forventninger blant supportere og andre. Er det én ting Nation er trygg på, så er det strukturen i det bakre ledd.

– I treningskampene synes jeg vi har sett veldig solide ut defensivt, og det er en trygghet. Jeg har en god følelse på at vi kommer til å være gode bakover. I tillegg vet man jo fra før at Fagermo ikke er redd for å være kynisk, flirer Tollås Nation avslutningsvis.

Les også: Trente jentelag som 16-åring. Slik ble Fagermo treneren som aldri har rykket ned.

Mer fra Dagsavisen