I morgen bytter Petter Northug ut rulleski med vanlige ski i høyden i Italia. FOTO: Terje Pedersen/NTB SCANPIX

– Har god dialog

– Vi har fortsatt god dialog med skiforbundet, sier Northug-manager Are Sørum Langås til Dagsavisen.

Petter Northug og Norges Skiforbund har enda ikke fått på plass en avtale som gjør at Petter Northug kan gå verdenscuprenn og Tour de Ski i kommende mesterskapsfrie sesong.

Men manager Langås bekrefter overfor Dagsavisen at kontakten mellom de to partene er god.

– Ut over å si det, vil jeg ikke komme med flere kommentarer, sier han.

LES OGSÅ: Alt opp til Northug

Til høyden

At Petter Northug er i rute til både Tour de Ski og verdenscup, bekreftes med at han fra onsdag er klar for høydetrening i italienske Val Senales.

– Deretter gleder vi oss veldig til åpningsrennene på Beitostølen i slutten av november, forteller Are Sørum Langås.

Dermed er utgangspunktet ganske likt det som det var i fjor. Da ble også avtalen undertegnet i siste liten. Da ble han klar for Tour de Ski verdenscup og til å bli VM-kongen i Falun i februar.

LES OGSÅ: Northug vil møte NSF

Bekrefter

Espen Graff i Norges Skiforbund bekrefter at partene snakker godt sammen.

– Stein Opsal er i samtaler med Northugs manager. Det blir vurdert om det er grunnlag for å gå videre med saken til styret, for den var jo i utgangspunktet lagt død, sier Graff.

Nå kan alt tyde på at en avtale, ganske blir lik den han hadde i fjor, kommer på plass om ikke så altfor lang tid.

LES OGSÅ: Ingen avklaring rundt Northug

Tre uker

Petter Northug står på farten for å gjøre unna sesongens tredje høydeopphold. Han reiser til Val Senales i morgen og kommer til å være på plass på isbreen fra onsdag. Tidligere har han vært gjennom høydeopphold både i juli og august/september.

– Vi legger opp til at det skal bli mye skigåing når vi kommer i gang i Val Senales. Det kommer til å bli mange timer med mye rolig trening, men også mye mengdetrening, forteller trener Stig Rune Kveen til NTB. Å komme seg på ski på skikkelig og naturlig snøunderlag blir veldig viktig de kommende ukene.

Han sier at det er en viktig treningssamling i oppkjøringen til sesongen, og den henger sammen med de to forrige samlingene som er gjennomført. Northug har et høydetreningsregime han følger til punkt og prikke.

Petter Northug slet litt på begynnelsen av sommeren. Da var han ute av trening i seks uker, men fra slutten av juni/begynnelsen av juli har sesongforberedelsene gått som normalt.

Han ser i alle fall veldig bra ut nå på vei til det siste høydeoppholdet i sesongoppkjøringen i år.

– Jo da, han er frisk og rask nå. Alt ser veldig bra ut med tanke på å få maksimalt ut av høydeoppholdet. Petter gleder seg da også veldig til å komme ned til Italia og komme seg på ski i Val Senales.

– Det blir full fres fra onsdag. Da er vi på plass, sier trener Kveen.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!