Sport

Har blitt landslagets vikar-bauta: – Fint å føle at man er bankers på laget

Sigurd Rosted har vært en suksessgarantist som vikar i midtforsvaret til Lars Lagerbäck. Også på klubblaget i Belgia har han tillit.

Bilde 1 av 3

LJUBLJANA: Etter tre kamper med ham på banen har Norge like mange seirer og null baklengsmål.

– Jeg føler at det gikk bra sist og håper jeg får sjansen igjen, sier midtstopperen som vikarierte for en skadd Kristoffer Ajer i oktoberkampene og er klar til å gjøre det igjen.

Les også: Rosted: – Slik kan Kjelsås ta neste steg (DA+)

Ble matchvinner

I debutkampen i mars kom han inn som Ajers makker den siste halvtimen og ble matchvinner mot Albania. Forrige måned spilte han med Even Hovland mot Slovenia og med Håvard Nordtveit mot Bulgaria i to nye 1-0-seirer.

– Jeg har vært med noen ganger, kjenner systemet og vet hva jeg skal gjøre. Jeg kjenner medspillerne også, sier Rosted, som i tillegg til de tre kampene på banen har rukket hele ti kamper på landslagsbenken.

Les også: Jakter revansj mot VIF (DA+)

Spilte i 2. divisjon

Gutten som lenge spilte i 2. divisjon for Kjelsås ble snappet opp av Sarpsborg 08.

I Kjelsås hadde han Eivind Kampen som trener, og sier at han ble skapt som spiller der.

Nå er han etablert proffspiller i belgisk fotball. Der har hans Gent klatret til 6.-plass etter en dårlig sesongstart. Det er plassen som kreves for å bli med i sluttspillet.

– Det er topp seks som gjelder, og å komme med i playoff. Vi startet ikke altfor bra, men det er første mål. Kommer man til sluttspill så kan alt skje, for der kutter de poengene. For Sander (Berge) og Genk, som leder klart, er det kjipt, for hvis de har en dårlig periode i vår kan de bli tatt igjen veldig fort. For oss som ligger bak er det bra, sier han.

Som Stefan Johansen under denne samlingen fikk Rosted ny trener under den forrige. Han nyter like stor tillit under danske Jess Thorup som han gjorde under Yves Vanderhaeghe, og spiller fra start til slutt i hver eneste kamp.

Les også: Han skal senke KFUM (DA+)

75 Kjelsås-kamper

– Ja, bortsett fra en kamp tidligere i sesongen har jeg spilt alt. Det er veldig fint å få tillit og føle at man er bankers på laget, sier Rosted, som var en klippe på Kjelsås der han spilte 75 kamper etter at han ble tatt opp i A-stallen i 2011.

Han var også innom Bjerkealliansen i sin ungdomsperiode.

– Det kommer mange gode fotballspillere fra Oslo, sier han.

Han er fornøyd med prosjektet til Thorup i Belgia for den tilpasningsdyktige spilleren.

– Det er veldig bra. Han er en offensiv trener som prioriterer høyt press og gjenvinning høyt i banen, og dødballer er også viktig, sier han. (NTB)

Mer fra Dagsavisen