Sport

Håper på å få spille med Vilhjalmsson

Vidar Örn Kjartansson avviser at han har kommet til Vålerenga for å danke ut Matthias Vilhjalmsson. Tvert imot håper 30-åringen at han og landsmannen kan hjelpe hverandre under Dag-Eilev Fagermos ledelse.

VALLE (Dagsavisen): Fredag ble Vidar Örn Kjartanssons VIF-comeback bekreftet. Islendingen, som herjet for Vålerenga i 2014 før overgangen til kinesisk fotball, møtte pressen på Intility Arena. Nå sikter han mot å fortsette der han slapp.

– Det var noe i meg som sa at jeg skulle tilbake til Oslo. Jeg har gode minner herfra, og har fortsatt gode år igjen, sa han på fredagens pressekonferanse.

Les også: VIF vil ha Belgia-proff (DA+)

Så langt denne sesongen har landsmannen Matthias Vilhjalmsson vært førstevalget på topp for trener Dag-Eilev Fagermo.

– Har du kommet hit for å ta Vilhjalmssons plass, Kjartansson?

– Om jeg har det? Ehm.. Vi kan jo spille sammen. Matthias kan spille overalt på banen. Til og med i forsvar! Så nei, det er ikke det jeg sikter mot, sier Kjartansson smilende til Dagsavisen.

Tidligere fredag uttalte fotballekspert Magnus Mar Einarsson til Dagsavisen at han tror Fagermo kan bruke de to islendingene på banen samtidig. Det tror også Matthias Vilhjalmsson selv.

– Jeg synes det er flott at VIF er offensive og henter en sånn kvalitetsspiller til oss nå. Vidar er en veldig fin fyr også. På samme tid i fjor mistet vi jo vår beste spiller (Chidera Ejuke). Selv har jeg jo spilt halvparten av tiden på midtbanen i år, og kan bekle fem-seks posisjoner, så da tror jeg absolutt at vi kan hjelpe hverandre på banen samtidig, skriver Matthias Vilhjalmsson i en SMS til Dagsavisen om Kjartanssons ankomst til klubben.

Kjartansson røper at han ikke har fått snakket mye med trener Fagermo om sin egen rolle riktig ennå.

– Vi har hatt en prat på telefonen, og Fagermo sa at han er glad for at jeg kommer til Vålerenga. Han vil at jeg skal holde meg i boksen og score mål. Så skal vi snakke mer om dette når jeg har kommet skikkelig på plass, sier Kjartansson til Dagsavisen.

Les også: Islandsk ekspert: – Vidar er den fødte målscorer (DA+)

Mer fra Dagsavisen