Håndballrekruttene fikk revansj mot Hviterussland

Norges «nødlandslag» hevet seg mektig etter tapet i Hviterussland og vant 27-19 da lagene møttes på nytt i EM-kvalifiseringen i Nadderud Arena fredag kveld.

Det norske laget røk 25-33 i Minsk tirsdag, men i Bærum skulle det se helt annerledes ut tre dager senere.

Norge ledet riktignok med bare 11-10 til pause. Det var først i 2. omgang at hviterusserne ble løpt helt i senk. Det hører med til historien at gjestene også stilte på sine nest beste spillere i fredagens kamp.

Sebastian Barthold ble norsk toppscorer med ni mål. Han scoret på samtlige skudd han hadde i kampen.

Med fredagens resultat har Norge sikret seg fordelen av å lede på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet. Etter tre kamper har Norge fire poeng, mens hviterussere har to på to oppgjør.

De to beste i hver gruppe og fire beste treere (av åtte) kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i Ungarn og Slovakia i 2022. Med Latvia og Italia som øvrige lag i gruppa, og Norges beste spillere i bakhånd, er det trolig liten fare for at det norske laget ikke skal ta seg gjennom det nåløyet.

Norges bestelag er for tiden i danske Kolding i forkant av VM i Egypt. Christian Berges menn tapte torsdag 28-31 i den første av to testkamper mot Danmark. De møtes på nytt lørdag.

Kampfakta

EM-kvalifisering håndball menn i Bekkestua fredag, gruppe 6:

Norge – Hviterussland 27-19 (11-10)

Spilt i Nadderud Arena.

Mål Norge: Sebastian Barthold 9, Aksel Horgen 7, Thomas Boilesen 6, Christoffer Rambo, Tom Kåre Nikolaisen, Vetle Eck Aga, Tobias Grøndahl, Besard Hakaj.

Toppscorer Hviterussland: Barys Pukhouski

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Hviterussland 5 x 2 min.

Begge lag stilte med rekruttlandslag. Latvia og Italia er øvrige lag i gruppa.