Annonse
Marit Røsberg Jacobsen under tirsdagens VM-uttak. Foto:

Håndballjentenes nye VM-ansikt

Marit Røsberg Jacobsen (23) sier hun ble «paff» da hun fikk beskjed om at hun var tatt ut i den norske VM-troppen i håndball.

Annonse
Sport

Av Ole Henrik Tveten

23-åringen er ingen debutant på landslaget, men likevel fersk på det norske laget med elleve landskamper. De siste sesongene har hun storspilt i Byåsen, men nå kan hun også forberede seg til å spille for Norges landslag under verdensmesterskapet i desember.

– Jeg vet ikke helt om det har sunket helt inn, men det er veldig artig å bli tatt ut, sier en svært glad 23-åring til NTB.

Hun hadde ikke regnet med å bli tatt ut i 16-mannstroppen som drar til Tyskland.

– Det er aldri noe man regner med, men man vet at man er med i diskusjonen og at man kjemper om en plass. Men det er så mange gode spillere at man ikke blir forberedt på det.

Beskjeden om at hun var tatt ut i troppen fikk hun under trening mandag.

– Det var bare å løpe av tredemølla og ta telefonen. Jeg ble litt «paff», men han Thorir (Hergeirsson) sa «det er det her du har jobbet for». Jeg hadde mest lyst til å spørre om han tulla, for det tar litt tid før man forstår hva som har skjedd, sier Jacobsen.

Narvik-jenta har representert Norge i EM og VM med juniorlandslaget, men innrømmer at det blir annerledes å spille for A-laget i et mesterskap.

– Det blir nytt. Jeg har mesterskapserfaring fra aldersbestemte landslag, men det er på langt nær det samme som det blir i dette mesterskapet. Men jeg gleder meg masse til alt som kommer. Det blir kjempespennende. Jeg er veldig glad, sier hun med et stort smil.

Selv tror hun at hun ble tatt ut i troppen fordi hun har prestert og vist stabil form over tid. Men hva slags forventninger hun har til mesterskapet har hun ikke rukket å tenke på ennå.

– Det er litt tidlig å si, jeg har egentlig ikke rukket å tenke så mye over det. Men det blir veldig spennende, og vi møter gode lag. Det blir tøffe kamper om vi skal gå langt, sier en smilende Jacobsen. (NTB)

Landslagssjef for Norges håndballkvinner, Thorir Hergeirsson, har tatt ut følgende tropp til firenasjonersturnering i november og VM i desember:

Målvakter:

Kari Aalvik Grimsbø (Györ), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand).

Bakspillere:

Emilie Hegh Arntzen (Vipers Kristiansand), Emilie Christensen (Larvik), Helene Gigstad Fauske (Midtjylland), Veronica Kristiansen (Midtjylland), Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti), Nora Mørk (Györ), Stine Bredal Oftedal (Györ).

Kantspillere:

Camilla Herrem (Sola), Marit Røsberg Jacobsen (Byåsen), Stine Ruscetta Skogrand (Silkeborg), Sanna Solberg (Esbjerg).

Linjespillere:

Kari Brattset (Vipers Kristiansand), Vilde Ingstad (Esbjerg), Heidi Løke (Storhamar).

 
Annonse