Håndballjentene startet med tap

(Polen - Norge 27-26). Årets første landskamp for håndballjentene endte med ettmålstap. Første tap for Polen i dette årtusenet.

Av Geir Andreassen

Norge har mye å jobbe med etter at VM-sesongen ble innledet med et 26-27 tap for Polen i Golden League i Frankrike torsdag.

Det var nærmest bekmørkt det første kvarteret. Seiersvante norske spillere var bare en skygge av seg selv. Ingenting stemte verken defensivt eller offensivt. Norge hadde bare gjort tre mål etter halvspilt første omgang.

Nora Mørk scoret fire av de fem første Norge-målene.

Det bedret seg utover i omgangen, men samtidig var ikke det norske forsvarsspillet så solid som tidligere utgaver. Thorir Hergeirsson valgte en litt for offensiv variant som ga de polske spillerne veldig mye rom.

Tapte duellene

Etter 25 minutter var stillingen 9-9, men det polske laget ledet av danske Kim Rasmussen stakk ifra og ledet med to mål til pause.

Den norske helten fra EM-finalen, Linn-Kristin Riegelhuth, hadde sin første avslutning tidlig i annen omgang.

De polske jentene hadde derimot fått blod på tann og fikk det svært lett mot et forsvar som ikke klarte å ta duellene. Norge ble ryggende og ga fortsatt de polske skytterne svært mange muligheter. Etter sju minutter sto det 13-18 på resultattavla.

Anført av Frankrike-proffen Stine Bredal Oftedal klarte de norske jentene derimot å ta grep. Laget kom à jour på stillingen 20-20 med halve omgangen igjen.

Kom ikke foran

Norge klarte aldri å komme seg foran Polen i målprotokollen i løpet av kampen, og plutselig var motstanderen igjen tre mål foran etter den flotte norske opphentingen.

Da det var fire minutter igjen av kampen klarte Hergeirsson utvalgte å ta seg opp til 24-24. Det polske laget ga imidlertid aldri ifra seg initiativet, og etter et par offensive feil fra de norske spillerne dro de ifra til 27-26.

– Det ble litt rotete. Vi prøver en del nytt, men vi sliter med å få flyt i spillet vårt og havner bakpå, sa Oftedal til TV 2. Sammen med Nora Mørk var hun en av de positive innslagene i torsdagens kamp. Annenomgangen luktet det til tider svidd av.

– Vi kommer oss ikke opp i nivå og det svinger for mye. Vi finner ikke hverandre godt nok, sa Nora Mørk.

Norge møter Danmark lørdag og vertene Frankrike i Besançon søndag. (©NTB)

Dijon, Frankrike:  Landslagsturnering håndball kvinner (Golden League) torsdag, 1. runde:

Norge – Polen 26-27 (11-13)

Mål Norge: Nora Mørk 6, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 4, Veronica Kristiansen 4, Stine Bredal Oftedal 3, Camilla Herrem 3, Sanne Solberg 2, Malin Aune 2, Maja Jakobsen, Pernille Wibe.

Toppscorer Polen: Karolina Kudzlacz 7.

Dommere: Karim og Raouf Gasmi, Frankrike. Utvisinger: Norge 5 x 2 min., Polen 6 x 2 min.