Sport

Håndballgutta tapte stjerneduellen

(Danmark - Norge 24-19). Sander Sagosen og de norske håndballgutta startet EM-oppkjøringen med 19-24-nederlag mot Mikkel Hansens Danmark torsdag kveld.

Bilde 1 av 3

Av Espen Hartvig

BRØNDBY:  For Sagosen var det hans første kamp mot klubbkompis Mikkel Hansen etter overgangen til Paris Saint-Germain i sommer. Danmark vant med en storspillende Niklas Landin i målet.

– Det var ikke vår dag. Vi kom til fine sjanser, men de har en keeper som sto bra, og vi skjøt litt for dårlig, sa Sagosen til NTB.

– Det positive er at vi sto bra bakover og slapp inn bare 24 mål mot Danmark. Det får vi ta med oss.

Det var en fartsfylt start der lagene fulgte hverandre til 6-6 etter vel et kvarter. Norges keeper Torbjørn Bergerud hadde allerede da seks redninger.

Kent Robin Tønnesen feide inn to mål med venstreslegga. Åpningen var preget av feil og bomskudd (flest norske) og full fart.

Inn mot pause dro Danmark fra til 12-9. Ikke minst takket være strålende keeperspill av Landin. Det fortsatte etter pause og tok etter hvert mye av motet fra de norske spillerne.

Nedtur

Danskene vant både målvaktduellen og kampen klart.

Danmark ble OL-mester i Rio de Janeiro, men rotet seg helt vekk i EM. Der ble det sensasjonelt tap for Ungarn allerede i åttedelsfinalen.

EM går i Kroatia i januar med Norge som en het medaljekandidat etter VM-sølvet sist vinter og fjerdeplassen i europamesterskapet året før.

Veteranen Bjarte Myrhol har meldt forfall til kampene denne uka. Han sliter med skade.

Myrhol er en meget viktig toveisspiller for Norge.

Lett

Frankrike utklasset Polen 29-15 i åpningskampen av Golden League-turneringen i Danmark.

Turneringen fortsetter for Norges del mot VM-tittelforsvarer Frankrike lørdag. Det blir det femte møtet mellom lagene på bare ti måneder. Frankrike har vunnet tre av fire i den perioden.

Det ble norsk seier i EM-kvalifiseringen i Oslo i sommer.

Søndag venter polsk motstand på de norske gutta. Polen bygger opp et nytt lag og blir slaktofferet i Golden League. (NTB)

Golden League håndball menn torsdag, landslagsturnering i Brøndby, Danmark, 1. runde: 

Frankrike – Polen 29-15, Danmark – Norge 24-19.

Stillingen: 1) Frankrike 2 (29-15), 2) Danmark 2 (24-19), 3) Norge 0 (19-24), 4) Polen 0 (15-29).

Gjenstående kamper, 28/10 (i Århus): Danmark – Polen, Norge – Frankrike, 29/10 (i Herning): Polen – Norge, Danmark – Frankrike.

Mer fra Dagsavisen