Håndballens Modric skal stoppe Norge

Kroatia regner med å ha sin angrepsstjerne klar til EM-semifinalen mot Norge fredag. Luka Cindric er en fryktet spiller.

Av Espen Hartvig

STOCKHOLM: Cindric skal ifølge kroatiske journalister ha vært spilleklar et par dager etter skade, men han ble ikke brukt i kampen mot Spania (22-22) onsdag.

Cindric var som ung et stortalent i fotball, og i yngre år ble han nevnt som den mulige «nye Luka Modric» i Kroatia.

Norges keeper Torbjørn Bergerud sier dette til NTB om Cindric: – Han er en ekstremt god duellspiller. Så han er god på mellomdistanse og kommer på mange gjennombrudd. Slike gjennombrudd midt i banen er alltid vanskelig for oss keepere.

Bergerud skaffet seg et navn da han spilte godt og reddet et avgjørende straffekast i VM-semifinalen mot Kroatia i 2017.

– Jeg regnet med at det ville komme noen spørsmål om det før denne kampen. Hele den kampen er egentlig et godt minne for meg, sier Bergerud.

Både Norge og Kroatia gjennomførte en lett trening i Tele2 Arena fredag formiddag. 

I den andre semifinalen møtes Spania og Slovenia. EM-vinneren er sikret OL-plass. Spanjolene er tittelforsvarer i europamesterskapet.

Overtar tv-rettighetene

Discovery Networks har sikret rettighetene til å sende både kvinnenes og mennenes OL-kvalifisering i håndball.

Norges landslag for menn må ut i OL-kvalifisering hvis det ikke blir EM-gull i helgen. Det er allerede klart at håndballjentene må spille kvalifisering om OL-deltakelse i Tokyo.

– Hvis ikke mennene vinner EM-finalen søndag, vil de spille OL-kvalifisering på hjemmebane i Trondheim i april. Før jul ble det også klart at håndballjentene må ut i kvalifisering for å få plass i OL. All dramatikken kan ses på våre kanaler, sier fungerende sportsdirektør Morten Johannessen i Eurosport.

Kvinnelandslagets OL-kvalifisering avvikles 20. til 22. mars i Montenegro med vertslandet, Romania og Kasakhstan som motstandere.

Mennenes turnering vil, dersom det blir norsk deltakelse, bli avviklet i Trondheim Spektrum i tiden 17. til 19. april. Motstander blir da et annet europeisk lag, Chile og Sør-Korea.

De to beste i hver kvalifiseringsgruppe blir OL-klare.