Han scoret tre ganger mot Vålerenga

(Strømsgodset - Vålerenga 3-0). Iver Fossum banket inn tre mål i løpet av 20 minutter etter pause, og dermed var VIF senket. På Ullevaal 6. april møtes lagene igjen til seriestart.

Iver Fossum levde i skyggen av Martin Ødegaard på Størmsgodsets midtbane i fjor. Nå har alle pekt på ham når Godsets nye spillesentral skal presenteres. På Marienlyst lørdag leverte han tre elegante scoringer som Vålerenga aldri klarte å svare på. VIF trenger sårt en målscorer og kanskje satt han på tribunen i Drammen denne ettermiddagen.

For nykjøpte Deshorn Brown kom til Oslo fredag og fikk se sitt nye lag i aksjon for første gang. Sammen med Daniel Braaten og Daniel Fredheim Holm fikk han se et Vålerenga som igjen slet tungt med å skape store sjanser foran Godsets nye keeper, Espen Bugge Pettersen. Laget trenger rett og slett en målscorer.

Kanskje Ghayas Zahid skulle hatt straffespark tidlig i kampen, kanskje Rasmus Lindkvists lave skudd kunne lurt seg innenfor. Etter pause observerte vi en stor sjanse til VIF. Laget hadde ballen mye før pause, men etterhvert ble det mer og mer Godset.

Tre forskjellige mål

Ikke minst foran mål. Og de tre avslutningene til Iver Fossum var hver for seg elegante:

49 min.: 1-0. Et innlegg fra venstre endte i en trilleball ut til Fossum på cirka 20 meter. Han dro til direkte og ballen føk opp i Michael Langers venstre vinkel. Kontant, hardt og presist.

55 min.: 2-0. Gustav Wikheim spilte Fossum elegant igjennom, han kom alene med keeper og vippet ballen rolig over Langer.

70 min.: 3-0. Denne gangen var det hodespilleren Fossum som sto fram. En corner fra innbytter Øyvind Storflor headet han kontant i mål. Men hvor var VIF-forsvaret?

Etterpå var han kledelig beskjeden. Han liker rollen som sentral midtbanespiller med stort arbeidsrom.

Vålerenga mangler framdrift

Neste gang møtes lagene på naturgress på Ullevaal i seriestarten 2. påskedag. Det kan bli en helt annen kamp. Og om de ikke visste om ham, er VIF-spillerne veldig oppmersomme på 18-åringen fra Hurum nå. Han er ikke bare en god pasningslegger, han er en sterk avslutter også.

Vålerenga må først og fremst finne ut av sine offensive grublerier. Laget har brukt mye tid på å forbedre seg defensivt. Lørdag spilte Markus Nakkim og Ivan Näsberg hver sin omgang ved siden av Kjetil Wæhler som midtstopper. Men den nye spissen heter altså Deshorn Brown og debuterer om en uke i generalprøven mot Häcken i Gøteborg.

Denne lørdagen var det Christian Grindheim og Sivert Heltne Nilsen som skulle temme Godsets midtbane. Grindheim spilte bare første omgang. Elias Mar Omarsson prøvde seg i spissrollen i mangel av andre, men kom nesten ikke til avslutninger.

VIF-trener Kjetil Rekdal var fornøyd med 1. omgang og begynnelsen av andre.

- Problemet vårt er at vi ikke scorer mål og vi holder ikke nivået vi skal være på i nitti minutter. Vi var like gode som Godset i en time, men den siste halvtimen faller vi litt ssmmrn. Og det er skuffende. Da skal vi jage en redusering, sier Rekdal til vif.no

Han berømmer Iver Fossum for hans tre mål, men er usikker på hvor god han egentlig er. - Før pause så vi jo ikke noe til ham, sa Rekdal.

PS. I en annen treningskamp lørdag slo Odd Lillestrøm hele 6-1.

Strømsgodset – Vålerenga 3-0 (0-0)
Marienlyst stadion, Drammen: Ca. 400 tilskuere.
Mål: 1-0 Iver Fossum (49), 2-0 Fossum (55), 3-0 Fossum (70).
Gult kort: Marius Høibråten, Strømsgodset, Markus Nakkim, Vålerenga.

Strømsgodset: Bugge Pettersen – Lindquist, Horn, Valsvik, Høibråten – Nana, Abu – Wikheim, Fossum, Vaagan Moen – Sørum.
Bytter: Jradi 45 min for Nana, Nguen 26 min for Horn, Storflor 26 min for Vaagan Moen, Lehne Olsen 12 min for Wikheim og Kovács 12 min for Sørum.

Vålerenga: Langer - Gunnarsson, Nakkim ( Näsberg fra 66), Wæhler (Simon Larsen fra 66), Kristiansen - Grindheim (Stengel fra 46), Heltne Nilsen -  Lindkvist  Njie fra 46), Zahid (Falk Larsen fra 82), Mathisen Berre fra 46) - Omarsson (Castro fra 66)

Øvrige treningskamper:

Mjøndalen – Fredrikstad 0-0

Odd – Lillestrøm 6-1 (2-0)
Mål: 1-0 Oliver Occean (14), 2-0 Espen Ruud (38), 2-1 Moryke Fofana (52), 3-1 Occean (53), 4-1 Ole Jørgen Halvorsen (55), 5-1 Frode Johnsen (70), 6-1 Mathias Fredriksen (85).