Sport

Han scoret alle fire da Kjelsås kom tilbake i tetkampen

(Bærum - Kjelsås 1-4). Walid Idrissi banket inn alle fire målene for Kjelsås lørdag og sendte laget opp i ryggen på Grorud i opprykkskampen i 2. divisjon.

Av Mathias Eftedal

SANDVIKA STADION (Dagsavisen): Enorme Walid Idrissi avgjorde for Kjelsås og matchet sesongens utelling hittil med fire mål! Målene og poengtap for Oslo-rival Grorud gledet både Idrissi og trener Eivind Kampen, selv om fokuset er på egne prestasjoner før «seriefinalen» om tre uker.

Kampen mellom Kjelsås og Grorud 28. september kan bli avgjørende for hvilket lag som rykker direkte opp. Med seier for Kjelsås og uavgjort for Grorud i dag i den uberegnlige 2. divisjon avdeling 2, skiller det bare tre poeng mellom Oslo-rivalene. Men Kjelsås skaffet seg bedre målforskjell etter Idrissis oppvisning i Sandvika.

Opptur etter nedtur

Etter en vanskelig periode, med dårlig uttelling og resultater og med en tøff bortekamp mot Bærum som lenge sto og vippet, ble det til slutt god uttelling og komfortabel seier for Kjelsås i dag.

– Vi spiller jo ganske bra i dag, det er rom for meg som spiss å bevege meg i, lagkameratene gjør en strålende jobb, assistene er fantastiske, det bare flyter i dag liksom, det er det som er deilig, sier en strålende fornøyd Walid Idrissi til Dagsavisen etter kampen.

Omdiskutert mål

Kjelsås tok ledelsen etter snaue kvarteret spilt. Jens Aslaksrud som fikk ny sjanse fra start i karantene-fraværet til Akinbola Akinyemi, skaffet bortelaget en corner etter fint kombinasjonsspill av Kjelsås.

Corneren ble svingt inn på bakerste der Lars Brotangen fikk headet ballen mot mål. Der sto Idrissi nærmest på streken og stupte ned for å forlenge ballen i kassa til 0-1. Flere av Bærums spillere var oppe med hånda og protesterte for offside med en gang, men målet ble stående, selv etter at hoveddommer hadde konferert med linjemann.

Det kunne fort blitt kontroversielt på andre enden kun fem minutter senere da Bærums Håvard Håskjold ble vinket inn på banen etter behandling på sidelinjen. Håskjold fikk ballen med en gang og fikk plass nok til å løpe helt alene mot mål, men skuddet gikk i nettveggen.

Det ble ikke noe mer enn et par langskudd og andre halvfarligheter resten av omgangen og Kjelsås gikk inn til pause med ettmålsledelse.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Kampen vippet

Hjemmelagets Daniel Berg fikk for alvor vist fram skuddfoten i andre omgang, men mål ble det ikke. Første skudd var limt i krysset, men ble reddet av Erik Sleipnes Sivertsen i full strekk. Ti minutter senere, rett etter en god skuddmulighet for Kjelsås og Jesper Solli, var Berg enda nærmere. Denne gangen gikk skuddet forbi Sivertsen, men endte på innsiden av stolpen før det ble klarert etter at ballen trillet langs målet.

Istedenfor utligning til Bærum, doblet Kjelsås ledelsen etter en fantastisk prestasjon av Walid Idrissi. Det ble slått langt opp mot den store spissen, men istedenfor en hodeduell med midtstopper, tok han ballen silkemykt ned og dro av motspillern i samme slengen. Med et touch av internasjonalt snitt kom Idrissi alene med keeper, gjorde ingen feil og doblet til 2-0.

- Kommenter litt om det andre målet.. touchet ditt der...?

- Haha, nei det var dritdeilig mål. Jeg vet at jeg har et ganske bra touch, i den situasjonen der så fikk jeg brukt det og det var kult å se også at jeg fikk lagt den iskaldt i mål. Det er det jeg har trent for, sier Idrissi  om klassescoringen.

Ls også: Kjelsås kastet bort to poeng i opprykkskampen

Idrissi, Idrissi, Idrissi, Idrissi!

Snaue kvarteret senere gjorde Idrissi alt selv igjen. Han fikk ballen ute til venstre, dro seg innover i banen og avsluttet i nærmeste hjørnet, stang inn og en veldig komfortabel 3-0 ledelse, etter en periode der Bærum presset på for utligning.

Bærum fikk til slutt et mål, men det endte bare som midlertidig pynt på resultatet. For like før slutt var banens gigant frampå igjen og la på til 4-1 med sitt fjerde mål for dagen, like mye som han hadde hele sesongen hittil! Det siste målet var langt enklere etter strålende forarbeid av Jesper Solli som spilte firemålsscoreren på blank kasse.

– Vi har en liten periode der. Kritisk periode i kampen. Vi brenner en stor en med Solli og så får de en i krysset der, en i stanga og da står det og vipper. Så jeg synes det er jævlig bra det vi gjør derfra og ut. At vi bare får gira det opp et hakk igjen og så dreper vi matchen fullstendig, sa Kjelsås-trener Eivind Kampen om hvordan laget hans fikk avgjort til sin fordel.

Han var også full av lovord om sin stjernespiss ved kampslutt.

– Walid er jo en helt fantastisk spiss. Jeg har aldri lurt på om at de kvalitetene der finnes hos han. Scorer forskjellige mål i dag med forskjellige ferdigheter, det er liksom det registeret han har når han er på sitt beste. Ikke overraska, men veldig veldig gledelig at det endelig løsna for’n for det fortjente han, sier Kampen om dagens firemålsscorer.

Asker i fokus, ikke Grorud

Storkampen mot Grorud er tre uker unna, men før det er det flere poeng å spille om for Kjelsås, først hjemme mot Asker om en uke. Den blir uten Ulrik Mathisen som må stå over grunnet gule kort, mens Magnus Aasarød forhåpentligvis blir klar etter å ha haltet ut i dag.

– Jeg synes Asker var et godt lag da vi møtte dem i seriestarten og så kladda det litt for dem i starten av sesongen. Så har de hatt en lang periode nå med gode resultater. De hadde vel en rekke på åtte uten tap for ikke så lenge siden og er et veldig godt fotballag. Det blir nok en fet rysare, helt sikkert, sier Kampen om oppgjøret på Oslos Tak til helgen.

Både Kampen og Idrissi snakket om fokus på egne prestasjoner da Dagsavisen fikk et par ord med dem etter kamp, selv om de innrømmet at det var gode nyheter at Grorud tapte poeng.

– Nå er det ennå litt fram i tid, men hva kan du si om kampen mot Grorud?

– Hodet mitt er ikke der ennå, men det sier seg selv at det er en veldig kul kamp for Oslo-fotballen. Vi har ikke så mange sånne ordentlige happeninger i løpet av en sesong her og det er jo en av de virkelige godbitene også for nøytrale tilskuere. Det blir en utrolig morsom kamp å spille, det er det alltid mot Grorud og dette er jo bra krydder det, sier Kampen om oppgjøret om tre uker mot rivalen øst i Oslo.

Ingenting er avgjort og det kan enda skje mye på tabellen før den tid, det er Kampen klar over.

– Det er en ordentlig felle i denne avdelinga her å kikke alt for mye på tabellen. Jeg hadde ikke tjent mye penger på oddsen i denne ligaen her, sier Kampen om «seriefinalen» og avslutningen på sesongen.

Les også: Oslo-duell med opprykk i potten

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Bærum - Kjelsås 1-4 (0-1)

Sandvika Stadion: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 0-1 Walid Idrissi (14), 0-2 Walid Idrissi (67), 0-3 Walid Idrissi (80), 1-3 Jan Christian Egseth Aubert (84), 1-4 Walid Idrissi (89)

Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen (Kopervik IL)

Gule kort: Jan Christian Egseth Aubert, Bærum, Ulrik Mathisen, Ola Bjørnland, Kjelsås

Helgens serierunde: Lørdag:  Bærum – Kjelsås 1-4, Grorud – Sotra 1-1, Odd 2 – Elverum 2-1

Søndag: Fram Larvik – Mjølner 4-2, Senja – Florø 2-3, Alta – Åsane 2-2, Asker – Oppsal 2-1.

Mer fra Dagsavisen