Sport

– Han kan bli en forsterkning i høst

Mohammed Abu er ute av startelleveren i Vålerenga. Det håper han ikke varer altfor lenge. Ronny Deila tror han kan bli en reell forsterkning til høsten.

Bilde 1 av 3

VALLE (Dagsavisen): Den ghanesiske midtbanekjempen kom til Vålerenga i august i fjor fra Columbus Crew i USA og hevet laget umiddelbart. Han ble vurdert som en av årets beste signeringer i norsk fotball.

I år har det hanglet veldig, Abu har ikke vært så dominerende som i fjor og i de to siste seriekampene har han sittet på benken uten å komme inn. I stedet spilte han årets første kamp for annetlaget i mandagens kamp mot Frigg (seier 4-0).

Ubeleilig skade

– Ja, det var vært litt tungt, men det har en årsak. Jeg fikk en kneskade i oppkjøringen som gikk veldig ut over treningen. Kanskje jeg var litt for utålmodig, sier Abu til Dagsavisen etter onsdagens trening på Intility.

Allerede fredag er det toppkamp mot Bodø/Glimt i den siste kampen før ferien.

Ingenting tyder på at Abu starter der. Herolind Shala har overtatt den sentrale plassen ved siden av Magnus Lekven. Abu spilte på "B-laget" også på onsdagens trening. Men da var han "på" uten å være hemmet av skaden.

– Slik er fotballen , men jeg er i bedring nå, sier Abu, som reiser på ti dagers ferie etter kampen mot Bodø/Glimt når det faktisk er fire ukers kampopphold for Vålerenga.

– Abu kan bli en forsterkning for oss i høst. Kneskaden har preget ham, men den siste uka har han trent veldig godt, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Kwarasey og Tollås ute

Abus stabile pasningsfot var helt avgjørende for VIFs lille løft i fjor høst. I år har 27-åringen blitt lagt mest merke til ved noen oppsiktsvekkende feilpasninger i upresset posisjon.

Den siste kampen han spilte var den famøse cupkampen mot Bærum (tap 3-5).

– Det er bra det er konkurranse om alle plassene på laget nå, sier Deila.

Men i fredagens kamp mot Glimt tyder alt på at han starter med samme ellever som vant 4-1 i Haugesund. Verken Adam Larsen Kwarasey eller Jonatan Tollås Nation kunne trene onsdag. Det betyr at Kristoffer Klaesson får sin hjemmedebut i Eliteserien og at Ivan Näsberg fortsetter som stoppervikar.

På alle plakatene som VIFs markedavdeling har laget foran kampen er det Fitim Azemi som er brukt som blikkfang.

Han starter neppe.

– Det er vel på grunn av hans bakgrunn i Glimt. Vi får se. Men det kan bli en gnistrende kamp mellom to lag som vil angripe, sier Deila.

Mohammed Abu er ikke sint og lei seg fordi han er ute av laget. Han har vært mer frustrert over skadeproblemene.

Nå er VIF på femteplass på tabellen og kan gå inn i ferien med en flott opplevelse. Abu tror hele laget vil heve seg i høst.

Mer fra Dagsavisen