Sport

Han ble omskolert av Nordlie. Nå møtes de

1. divisjon: Arne Sandstø møter sin gamle trener Tom Nordlie. Da vet han hva som venter.

Nå er den tidligere Brann-, Lillestrøm- og Odd-spilleren trener i Jerv, som møter Skeid i morgen.

Da Sandstø spilte for Odd på slutten av 90-tallet var Tom Nordlie trener der.

– Han er veldig tydelig og omskolerte meg fra spiss til midtbane og flyttet Frode Johnsen fram. Jeg var jo ikke begeistret for det, men det var nok helt riktig når vi ser hva slags målscorer Johnsen ble, sier Arne Sandstø i dag.

– Det er vel få trenere som vet mer enn 4-3-3 systemet enn Tom. Han krever mye av spillerne og noen takler det bedre enn andre, sier han.

Han vet lite om Skeid i dag, annet enn at han har lagt merke til hvor mange spillere de avler fram som havner i andre klubber.

– Så de må jo gjøre ganske mye riktig, sier han.

Jerv har spilt bare en kamp (1-1 mot Strømmen) fordi serieåpningen mot Tromsdalen ble avlyst. De kommer med den tidligere VIF-stopperen Simon Larsen, som var i Start i fjor. Spissen Chuma Anene spilte i Vålerenga fram til 2013.

Skeid har seier (1-0 over HamKam) og uavgjort (1-1 mot Notodden) så langt.

– Denne ligaen er spesiell fordi den består av bare jevne kamper. Den er nesten brutal, sier Sandstø som har spilt for Lillestrøm mot Skeid på den gamle gressbanen på Nordre Åsen som ikke lenger er i bruk.

Tom Nordlie er obs på akkurat det samme. De jevne kampene må vippes i rett favør skal man overleve på nest øverste nivå.

Slik spilles tredje runde i 1. divisjon (OBOS-ligaen):

Søndag 14. april: 15.00: Skeid - Jerv (Nordre Åsen), Kongsvinger – KFUM Oslo, Nest-Sotra – HamKam, Strømmen – Sandnes Ulf, 18.00: Sogndal – Notodden , Start – Raufoss, Tromsdalen – Ull/Kisa.

Mer fra Dagsavisen