Erik Hamrén møtte onsdag pressen dagen etter ydmykslesne mot Østerrike. FOTO: NTB SCANPIX

Hamrén trekker seg ikke

Sveriges landslagssjef Erik Hamren er under massivt press etter tapet for Østerrike. – Vi kan gå til EM, enten direkte eller via omspill. Det er fortsatt vår målsetting, sa han da han møtte mediene onsdag.

Av Sjur Natvig

Erik Hamrén lar seg ikke blåse over ende av kritikken etter Sveriges ydmykende 1-4-tap for Østerrike. – Nei, jeg trekker meg ikke, gjentok han i dag etter å ha sovet noen få timer.

Det var historisk sus over den svenske fiaskoen tirsdag. Tapet var Sveriges største i en turneringskamp på hjemmebane siden Brasil i 1958 vant VM-finalen på Råsunda 5-2.

Sosiale medier flommet over av krav om Hamréns avgang, og han fikk selvsagt spørsmålet på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg har ingen ambisjon om å trekke meg. Jeg har opplevd motgang tidligere i min trenerkarriere og har fått sparken to ganger, men jeg har aldri trukket meg, svarte Hamrén.

– Jeg tar ansvar. Jeg akter ikke å løpe fra det.

Den tidligere Rosenborg-treneren uttrykte forståelse for den enorme skuffelsen publikum på fullsatte Friends Arena, og millionene foran TV-apparatene, følte.

Like skuffet

– Det er ikke annerledes for meg. Jeg kjenner samme skuffelse, etter en kamp vi skulle vinne. Jeg er like skuffet over at sjansen til EM-plass er blitt mindre, sa han.

– Jeg er en person som står opp i motgang. Det er slitsomt å komme under 0-2 i en kamp man må vinne, men om man gir opp så kan man ikke drive på dette nivået.

Litt som Per-Mathias Høgmo etter vårens 1-5-tap i Kroatia utfordret han opinionen ved å hevde at prestasjonen var bedre enn mange ville ha det til.

– Jeg var ganske fornøyd med de første 37 minuttene, bortsett fra to grove feil ved østerrikske innkast. Det så bestemt og besluttsomt ut fra start, til deres første mål. De hadde ikke hatt et angrep før det. Det så fortsatt bra ut til 0-2 kom på et innkast, sa han.

Hodeløst

– Etter det mistet vi hodet. Resten av kampen løp vi omkring med hodet under armen. Vi taklet ikke motgangen, og det kunne blitt enda mye verre.

I oktober spiller Sverige mot Liechtenstein borte og Moldova hjemme. Selv med to seirer er laget avhengig av hjelp for å få direkte EM-plass. Mest sannsynlig må svenskene innstille seg på treeromspill.

– Det blir tøffe dager til neste kamp. Så får vi se hva tabellen sier, om det er to kamper igjen eller om det blir to til. Vi kan gå direkte til EM, få omspill eller ryke helt ut. Fortsatt har vi sjansen, sa Hamrén. (©NTB)