Sport

HamKam vil gjøre Nordre Åsen til sin hjemmebane

Søndag gjør Skeid comeback i 1. divisjon (OBOS-ligaen) for første gang på ti år. Men motstander HamKam håper på mest støtte tra tribunene på en nyoppusset Nordre Åsen.

Det har vært dugnadsarbeid helt fram til avspark på Nordre Åsen søndag, men nå er det nye tribuneanlegget klart med plass til 1400 tilskuere.

Men det er motstanderlaget HamKam som håper å utnytte det.

I følge klubben ved Mjøsa er det ventet omlag 600 Hamar-supportere på plass rundt banen.

– Ja, vi håper å få følelsen av å splle på hjemmebane. Vi har flotte supportere, sier HamKam-trener Gaute Helstrup til klubbens hjemmeside.

Tidenes første

Dette blir tidenes første 1. divisjonskamp på denne arenaen. Sist Skeid var i divisjonen, i 2009, spilte laget på Bislett. Før det på Voldsløkka.

Skeid ble sist i det som het Adeccoligaen i 2009 og i den aller siste kampen møtte de nettopp Hamkam på Briskeby: Tap 2-3.

Da rykket hele fire lag ned. HamKam ble fjerde sist med 37 poeng, Skeid sist med 18.

Les også: Tabelltipset for OBOS-ligaen: https://www.dagsavisen.no/sport/skeid-og-kfum-oslo-vil-overraske-1.1457244

Vil til kvalifisering

HamKam spilte i samme divisjon som Skeid for to år siden, da ble det Skeid-seier på Nordre Åsen og HamKam-seier på Briskeby. HamKam vant avdelingen og rykket opp.

I år er ambisjonen om å bli blant de seks beste, altså få spille kvalifisering om opprykk til Eliteserien.

I slutten av februar spilte lagene 0-0 i treningskamp på Bøverbu i Hamar.

– Skeid er fysisk sterke og aggressive. Vi vet veldig godt hva vi møter, sier Helstrup, som overtok laget etter fjorårssesongen.

Markus Solbakken er lagets største profil, og sønnen til Ståle Solbakken skal styre HamKams spill i serieåpningen.

Den siste uka har han slitt med en skade i en tå, men skal være kampklar.

– Vi kjenner Skeid godt, de har omtrent samme lag som i fjor og har mye fysikk og er løpssterke. Men vi har kvaliteter til å matche dem, sier Solbakken.

Må kjøpe billett

Skeid og Tom Nordlie er godt forberedt og Nordlie har forberedt laget godt.

– Vinteren har vist at alle kampene blir jevne. Utfordringen er å sette sjansene og vippe disse kampene i vår favør, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.

Det må først og fremst fjorårets to toppscorere, David Tavakoli (17 mål) og Mesut Can (16 mål) sørge for.

Både han og klubben håper lagets supportere vil utfordre HamKams publikum.

– Det har vært en imponerende dugnadsinnsats for å få dette til, sier anleggssjef på Nordre Åsen, Tarald Rohde, til Dagsavisen.

Det siste som kom på plass var tv-tårnet.

Kampen sendes på Eurosport Norge og har kampstart klokka 15.00. Skeid opplyser at man må ha billett til sitteplassene, det selges ikke ståplasser til kamper i 1. divisjon. Lørdag formiddag var det solgt omlag 900 billetter.

1. divisjon startet lørdag da Aalesund slo Start 1-0 i Kristiansand. Alt fokus om den kampen handlet om Kjetil Rekdals oppsiktsvekkende trenergjerning.

Slik spilles åpningsrunden:

Lørdag: Start - Aalesund 0-1.

Søndag: 15.00: Skeid – HamKam, 18.00: Kongsvinger – Notodden, Nest Sotra – Raufoss, Sandefjord – KFUM Oslo, Sogndal – Sandnes Ulf, Strømmen – Ull/Kisa. Utsatt: Tromsdalen – Jerv.

Mer fra Dagsavisen