Haitam Aleesami hadde tunge minutter etter kampen mot Italia. FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT/NTB SCANPIX

Haitam ingen syndebukk

Haitam Aleesami ble av mange sett på som norsk syndebukk i tapet mot Italia. Selv sto den tidligere Skeid- og Holmlia-gutten oppreist og gleder seg til fortsettelsen med landslaget.

 

Av Ines Margot Zander

ROMA: Haitam Aleesami vil ikke tenke for mye på situasjonen som førte til Italias 1-1-utligning tirsdag. Nå handler det om å se framover for IFK Göteborg-spilleren.

– Som regel vil man bare grave seg ned, men jeg har vært med på sånt før. Det er menneskelig å gjøre feil, sier 24-åringen til NTB.

Det var i det 74. minutt i oppgjøret mot Italia at Aleesami forsøkte å legge en ball tilbake til keeper Ørjan Nyland. Forsøket ble for løst, og vertenes Alessandro Florenzi snappet opp ballen og satte inn utligningen.

– Jeg ser ikke inngangen på innlegget. Det stusser i gresset, så dukker en motstander opp, forklarer backen, som ikke har tenkt til å la missen bli værende for lenge i tankene.

– Jeg kommer til å tenke litt på det, men så slipper jeg det etter en dag eller to. Så er det bare å kjøre på. Jeg tar det ikke med videre, sier Haitam, som imponerte mange da han sto rakrygget i tv-intervju og beklaget til det norske folk. Der og da så han på glippen som sin.

Les kommentar: Utslått, men ikke slått ut

Lagkamerat Stefan Johansen mener det er feil å legge skylden på ham.

- Vi vinner og taper som lag. Slik er det alltid, ser han.

LES OGSÅ: Disse kan Norge møte i playoff

Bra lagarbeid

Backen som vokste opp som fotballspiller i Holmlia og Skeid, spilte sin andre landskamp etter at han slo gjennom som toppspiller i IFK Gøteborg. Hans tidligere lagkamerat i den svenske klubben, Vålerengas Kjetil Wæhler skrøt av Aleesami på twitter etter kampen.

Og spilleren selv skrøt av innsatsen til lagkameratene etter kampen.

– Vi gjorde en kjempebra kamp. Vi blir til tider spilt for lave, og får en god del innlegg imot oss som det er vanskelig å forsvare seg mot når du møter et lag som har så bra balltempo. Men ellers er vi solide som f..., og legger ned mange meter.

LES OGSÅ: Høgmo: - Italia var ganske mye bedre enn oss

Veien videre

Tapet mot Italia betyr at Norge må ut i playoff. Motstanderen der er ikke klar, men Aleesami er trygg på at Norge vil klare å reise seg etter tirsdagens tap.

– Det handler om å komme tilbake i form, og med like bra stemning som på de to samlingene jeg har vært på. Vi må holde like bra kvalitet på øktene, og egentlig bare kjøre hardt.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Ros fra Høgmo

Landslagssjef Per-MathiasHøgmo mente Aleesami var en av Norges beste spillere i kampen med masse offensive forsøk. 

- Han var uheldig ved scoringen, men slik er det i fotball. De fleste scoringer kommer av personlige feil.  Nå må vi bare se framover, Haitam det samme, sier han. (NTB)

LES OGSÅ: Nyland-show til ingen nytte