Haaland senket Paris Saint-Germain med to mål i 2-1-seieren

Erling Braut Haalands eventyrstart på Borussia Dortmund-karrieren fortsetter. Tirsdag scoret han begge målene da Paris Saint-Germain ble slått 2-1.

Hans ledermål i det 69. minutt ble utlignet da gjestenes superstjerner Kylian Mbappé og Neymar samarbeidet om et bortemål som fortsatt kan vise seg utslagsgivende etter returkampen i Paris om tre uker, men to minutter etter 1-1 banket Haaland inn vinnermålet i krysset.

Pasningen kom fra 17-årige Giovanni Reyna, som var involvert også ved 1-0. Hjemmelagets tenåringer overstrålte PSGs superstjerner i den første åttedelsfinalen i mesterligaen.

Haaland var selv involvert i forspillet i det vakre angrepet som ga 1-0. Han møtte et oppspill fra Emre Can og la igjen ballen til innbytter Reyna. Via Jadon Sancho havnet ballen hos Achraf Hakimi, som la inn fra høyresiden. Raphael Guerreiros skudd traff Haaland, som var på riktig side av offsidegrensen og reagerte lynhurtig da han nådde ballen først og banket den opp i nettaket.

Haaland satte seg ned og lot som han mediterte da målet ble feiret.

Et PSG-lag med tidligere Dortmund-trener Thomas Tuchel på benken og angrepstrioen Neymar, Kylian Mbappé og Angel Di Maria fra start hadde slitt med å skape stort i oppgjøret mellom to av Europas mest angrepssterke lag. Etter 114 mål på sine 39 første kamper denne sesongen var det først da laget kom under at vi fikk se hva PSG duger til offensivt.

I det 75. minutt viste Mbappé sine enorme offensive kvaliteter da han passerte flere hjemmeforsvarere på et uimotståelig løp inn i feltet før han serverte Neymar åpent mål. Brasilianeren trengte bare å sette foten på ballen, og hjemmeseieren så ut til å gå opp i damp.

Vinnermålet

Haaland ville det annerledes. Nok en gang satte Borussia Dortmund tempo framover etter en ballerobring, og Reyna sendte ballen til nordmannen. Fra 18 meter skjøt Haaland med strak vrist, og ballen føk inn i krysset bak Keylor Navas.

Denne gang la Haaland seg ned så lang han er mens han ble omfavnet av lagkamerater og hyllet av hjemmelagets «gule vegg».

Et Borussia Dortmund som scoret 24 mål på sine seks første kamper i 2020 (ni av dem signert Haaland) hadde dermed scoret like mange mål på PSG som den franske klubben slapp inn i hele gruppespillet der Real Madrid var blant motstanderne.

PSG ga ikke opp, og Neymar var en stolpetreff fra 2-2, men hjemmeseieren var fortjent.

Haaland, som i gruppespillet scoret åtte mesterligamål for Salzburg, fikk sin debut i turneringens cupspill som midtspiss fra start for sin nye klubb. Han markerte seg nesten umiddelbart, men i første omgang ble det bare nesten.

Samlet sammen

Rett etter avspark satte han i gang en kontring, satte fart mot bakrommet og ropte på ballen, men fikk den ikke. Det skulle ikke bli eneste gode Haaland-løp der ballen manglet.

Etter et snaut kvarter nikket nordmannen vekk en PSG-corner ved nærmeste stolpe og la ut på en spurt over nesten hele banen. Det var en svært lovende kontring der ballfører Jadon Sancho hadde mange pasningsalternativer, blant dem Haaland, men han valgte å skyte selv og sendte ballen svakt utenfor.

PSG-keeper Keylor Navas ble satt på prøve i det 27. minutt. Det ble slått opp mot Haaland, men han var ikke helt i balanse og lot ballen gå til Sancho, som skjøt mot lengste hjørne. Navas slo ut.

I det 35. minutt skjøt Haaland hardt i nettveggen framspilt av Sancho. To minutter senere fikk nordmannen luggen på et innlegg fra samme Sancho, men greide ikke å styre ballen mellom stengene. Foranledningen var en ny kontring der Haaland ropte på ballen, men der pasningen i stedet gikk til Sancho.

Tidlig i 2. omgang fikk Haaland ballen forbi Thiago Silva og kunne skyte, men han prøvde en dragning til, tråkket på ballen og mistet muligheten.

Haaland lurte Thiago Silva igjen i det 58. minutt, men Marquinhos ilte til og fikk taklet til corner.

Nordmannen hadde samlet sammen til suksess, og den skulle komme to ganger de siste 20 minuttene.