Haaland: – Jeg kunne ha scoret fem mål til

Erling Braut Haaland ville ikke snakke om kampfiksing dagen etter VM-seieren over Honduras, men han mente at Norge kunne ha vunnet enda mer enn 12-0. Fredag kveld ble det klart at Norge er slått ut.

Fredag innkalte Norges Fotballforbund til pressekonferanse med Haaland, U20-kaptein Leo Skiri Østigård og landslagssjef Pål Arne Johansen.

Trykket rundt fra norsk og internasjonal presse er stort etter at han scoret ni ganger i torsdagens kalasseier.

– Det var en lang natt, men det har gått opp for meg nå. Det er en prestasjon jeg er stolt over. Og ikke minst at laget vant 12-0. Jeg er stolt av alle, sier Haaland til VG.

Kampfiksing?

Mange har spekulert i at Honduras «la seg» med vilje og tapte mer enn nødvendig fordi noen hadde betalt dem for og satt penger på stortap. Det tror ikke Håland.

– Jeg tenker det samme i dag (som etter kampen). Da New Zealand spilte mot dem (5-0), var kampbildet det samme. Forskjellen er at vi trengte mål. Vi klarte å jage mål i 90 minutter, og derfor ble det slik, sier den 18 år gamle spissjuvelen.

Selv etter trippelt hattrick var han ikke fornøyd med egen effektivitet.

– Jeg kunne hatt fem mål til. Ser du på sjansene, så ser du at jeg kunne ha scoret mer.

Håpet ute

For å gå videre som en av fire gruppetreere var Norge avhengig av «riktige» resultater da de to siste gruppene ble avsluttet fredag. Lenge så håpet ut til å holdes levende da det sto 1-1 mellom Panama og Saudi-Arabia mindre enn et kvarter før slutt, men Diego Valantas vinnermål i det 78. minutt ga Panama seieren og førte laget opp i fire poeng.

Axel McKenzie ga Panama en tidlig ledelse med scoring i det 7. minutt i Bydgoszcz, men Feras Albrikan utlignet tidlig i 2. omgang. Med 1-1 ville Panama blitt treer med to poeng og dermed rangert bak Norge. Da ville de norske vært veldig nær avansement.

Ettersom treeren i gruppe A (Polen), B (Ecuador) og D (Nigeria) alle endte på fire poeng ville de norske trengt hjelp også i gruppe F sent fredag kveld, men der ville seier til gruppas suverene lederlag Argentina over Sør-Korea vært nok.

Panamas seier sørget for at fire gruppetreere allerede har fire poeng hver, mens Norge med sine tre i beste fall kan bli femte beste treer. Dermed blir det hjemreise etter gruppespillet.

Frankrike slo Mali 3-2 i den andre kampen i gruppe E og er i likhet med Norges grupperival Uruguay gruppevinner med full pott. Senegal, Italia og Ukraina har også vunnet sine grupper.

Kampen mot Honduras var han riktig nok fornøyd med.

– Vi var en veldig god utgave av oss selv, og trenerteamet traff med kampplan og taktikk. I tillegg gjennomførte spillerne kampplanen til punkt og prikke og mer enn det.

 

VM-sluttspill fotball menn U20 i Polen fredag, gruppespillet 3. runde:

Gruppe E:

Mali – Frankrike 2-3 (i Gdynia), Saudi-Arabia – Panama 1-2 (i Bydgoszcz).

Sluttstilling: 1) Frankrike 9 (7-2), 2) Mali 4 (7-7), 3) Panama 4 (3-4), 4) Saudi-Arabia 0 (4-8).

Gruppe F:

Sør-Korea – Argentina 2-1 (i Tychy), Sør-Afrika – Portugal 1-1 (i Bielsko-Biala).

Sluttstilling: 1) Argentina 6 (8-4), 2) Sør-Korea 6 (3-2), 3) Portugal 4 (2-3), 4) Sør-Afrika 1 (3-7).

De to beste i hver gruppe og fire beste treere (av seks) til åttedelsfinaler. Med fredagens kamper i gruppe E ble det klart at Norge er utslått som den poengmessig svakeste treeren.

Åttedelsfinaler:

Søndag 2/6: Italia – Polen (i Gdynia), Colombia – New Zealand (i Lodz).

Mandag 3/6: Uruguay – Ecuador (i Lublin), Ukraina – Panama (i Tychy), Senegal – Nigeria (i Lodz).

Tirsdag 4/6: Japan – Sør-Korea (i Lublin), Frankrike – USA (i Bydgoszcz), Argentina – Mali (i Bielsko Biala).