Haaland fortsetter målshowet i Østerrike

Erling Braut Haaland slutter ikke å score mål i østerriksk fotball. Søndag kom det sjuende i ligaen denne sesongen i hjemmekampen mot Admira Mödling.

Anført av den norske måltyven har Salzburg sett fryktinngytende sterke ut denne sesongen, og søndag gjorde Haaland og lagkameratene kort prosess mot tabelljumbo Mödling.

Haalands sørkoreanske spissmakker Hee-chan Hwang satte inn det første målet på straffe midtveis i første omgang, og to minutter deretter økte samme mann til 2-0.

Så inntok Haaland scenen og hamret inn 3-0 med et godt skudd fra 20 meter.

I annen omgang stjal innbytterne Patson Daka og Sekou Koita showet for Salzburg med hver sin scoring. Dermed endte kampen 5-0.

Haaland og Salzburg topper tabellen i den østerrikske eliteserien etter fem strake seirer i innledningen på sesongen. Nordmannen står med sju mål på de fem kampene og deler dermed toppscorertronen med israeleren Shon Weissmann. Han har notert seg for like mange fulltreffere for Wolfsberger.

Haalands målform gjør ham uansett mer og mer aktuell for Lars Lagerbäcks A-landslag. Tidligere i uken sa Lagerbäck følgende om spissen til NTB:

– Han har i hvert fall kommet så langt at jeg kan si at han er inne på vår liste over pluss/minus 35 spillere. Så får vi se hvor han havner når det blir klart for å ta ut laget.

Norge spiller EM-kvalifisering mot Malta og Sverige i starten av september.