Christian Gytkjær fikk endelig uttelling og ble kampens eneste målscorer på Lerkendal. FOTO: NED ALLEY/NTB SCANPIX

Gytkjær matchvinner i hjemmedebuten

(Rosenborg - Strømsgodset 1-0). Rosenborg-spiss Christian Gytkjær hjemmedebuterte på en forferdelig Lerkendal-matte mot Strømsgodset og ble matchvinner i ettmålsseieren.

Av Eivind Brennhovd Holth

– Det var deilig. Dette har jeg drømt om lenge. Nå har jeg målet, men ellers synes jeg det var en fantastisk laginnsats, sa Gytkjær foran Rosenborg-fansen til TV 2 etter kampen.

Men selv om Rosenborg slo tilbake etter tapet for Odd i serieåpningen, stjal Lerkendal-gresset mye av oppmerksomheten i lørdagens kveldskamp. Det ble tidlig klart at naturgresset i Trondheim ikke var klart for tidlig seriestart.

Flagrende grasstuster gjorde det vanskelig for både angrep- og forsvarsspillere, og etter 90 minutter var det bare Christian Gytkjær som hadde funnet nettmaskene.

Scoringen kom etter et kvarters spill og var av den nydelige sorten. Fredrik Midtsjø parkerte Godset-back Jonathan Parr, avanserte et par meter og fant kollega Gytkjær med et følsomt innlegg. Danskens avslutning var ikke mye dårligere.

– Dette må være godt for Gytkjær. Vi har allerede begynt å mase på at han må score, og snakk om å svare på tiltale! sa TV 2-kommentator Jesper Mathisen på direkten.

Trøblete start for SIF

Rosenborg hadde stort sett god kontroll på oppgjøret på Lerkendal, men trener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med hvordan laget fremsto innledningsvis etter hvilen.

– Vi tuller litt det første kvarteret av annen omgang, men blir bedre og bedre og får kontroll på det etter hvert, sa Ingebrigtsen til TV 2.

Fjorårets sølvlag fra Drammen står nå med ett poeng etter to kamper. Trener Bjørn Petter Ingebretsen mener Strømsgodset hadde fortjent poeng på Lerkendal.

– Jeg synes ikke det var så stor forskjell på prestasjonen, bortsett fra de første 25 minuttene da vi blir kjørt veldig. Vi hadde ett poeng på de to første kampene i fjor også, minner Ingebretsen om.

Stor Høiland-sjanse

Godset-spiss Tommy Høiland debuterte også med scoring på hjemmebane mot Brann i forrige runde, og hadde drammensernes beste mulighet før pause.

Tore Reginiussen ble satt ut av en uventet stuss i det ujevne underlaget, og plutselig var spissen gjennom. Alene med André Hansen fikk han imidlertid ikke ballen forbi Rosenborg-keeperen.

– En elendig avslutning, enkelt og greit. Den skal sitte, men det gjorde den ikke i dag. Jeg skulle kanskje løftet den, sa Høiland etter kampen.

Mens Rosenborg kjørte førsteomgangen og skapte flere farligheter, ble det jevnere etter hvilen.

Likevel var det trønderne som skapte de største sjansene. Mike Jensen var først alene med Espen Bugge Pettersen, før han litt senere nesten fant landsmann Gytkjær foran åpent mål.

Kampen ebbet til slutt ut i 1-0 til Rosenborg. (©NTB)

KAMPFAKTA

Eliteserien, 2. serierunde lørdag:

Rosenborg – Strømsgodset 1-0 (1-0)

Lerkendal stadion: 16.633 tilskuere.

Mål: 1-0 Christian Gytkjær (15).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Jonathan Parr, Strømsgodset, Jonas Svensson, Rosenborg.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach – Mike Jensen, Matthías Vilhjálmsson, Anders Konradsen – Fredrik Midtsjø (Riku Riski fra 84.), Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay.

Strømsgodset (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Gustav Valsvik, Marius Høibråten, Jonathan Parr – Bismark Adjei-Boateng, Mohammed Abu, Martin Rønning Ovenstad (Mathias Gjerstrøm fra 83.) – Øyvind Storflor (Tokmac Nguen fra 75.), Tommy Høiland, Mounir Hamoud (Francisco Júnior fra 82.).