Sport

Gullkake-baker´n

De norske OL-håpene sluker medaljer etter å ha spist seg opp på ferskt brød fra bakerkongen Amund Skrutvold. Han er troppens viktigste bakmann i Pyeongchang.

Av Espen Hartvig

For uten grovbrød går det ikke særlig bra med norske idrettsfolk. Fra 5-tiden hver morgen står han i kjøkkenet og setter deig slik at ferskt brød står på bordene når troppen spiser frokost.

– Jeg baker mellom 40 til 60 brød i døgnet. Utøverne spiser jo brød til frokost og lunsj og noen også litt til middagen. I tillegg smører de seg kveldsmat, sier Skrutvold til NTB.

Han har to skift. Etter noen timers pause fra brødbaksten kommer dessertjobben som bare er gøy: Skrutvold fikser på ettermiddagen også kakene som serveres når det har blitt norske medaljer. Og dem har det blitt ganske mange av denne gangen. Det går mot klar ny rekord.

Service

Og hva slags brød som går best i Norges tropp?

– Speltbrød er vinneren. Jeg sniker meg litt rundt for å se hva som er mest populært og hva som blir liggende igjen, sier Skrutvold.

Ved siden av brød og kaker kommer han opp med pizzasnurrer, skolebrød og boller annet godt for å pirre matlysten.

Skrutvold gjør sitt andre OL ved ovnen. Han var også med i Vancouver i 2010. (NTB)

Mer fra Dagsavisen