Mandagens største fotballovergang er utvilsomt Pep Guardiolas nye jobb i Manchester City. FOTO: NTB SCANPIX

Guardiola til Manchester City

Pep Guardiola tar over som Manchester City-manager fra neste sesong, bekreftet klubben mandag. Spanjolen forlater Bayern München og erstatter Manuel Pellegrini.

Av Petter Bøifot

Spekulasjonene om at Guardiola tar over som City-sjef har versert lenge, og mandag ble det offisielt at han tar over før neste sesong. Spanjolen er enig med City om en treårskontrakt.

Dermed forlater Pellegrini jobben, tre år etter at han tok over for Roberto Mancini. Han ledet klubben til ligagull og seier i ligacupen i 2014.

– Av respekt for Manuel og spillerne offentliggjør vi avgjørelsen nå for å dempe unødvendige spekulasjoner, heter det i Citys pressemelding.

City er nummer to i Premier League, tre poeng bak leder Leicester. De er i finalen i ligacupen, der de møter Liverpool. I tillegg er de fremdeles med i både FA-cupen og mesterligaen. Der møter i henholdsvis Chelsea og Dynamo Kiev.

Guardiola er i ferd med å lede Bayern München til sitt tredje strake seriegull, og ga nylig beskjed om at han slutter når kontrakten går ut i sommer.

Han har tidligere ledet Barcelona til tre ligagull og to mesterligatitler. (NTB)

FAKTA

Født: 18. januar 1971 (45 år)

* Nasjonalitet: Spansk

* Trenerkarriere: Barcelona B (2007-08), Barcelona (2008-12), Bayern München (2013-16).

* To mesterligatitler, to superligaseire, to klubb-VM-titler, tre seriemesterskap, to cupgull og tre spanske supercuptitlter for Barcelona. To seriegull og ett cupgull for Bayern München.

* Spillerkarriere: Barcelona (1990-2001), Brescia (2001-02), Roma (2002-03), Al-Ahli (2003), Dorados de Sinaloa (2006).

* Aktuell: Offentliggjort som trener for Manchester City fra kommende sesong.