Guardiola med United-stikk før derbyet

Manchester City-manager Pep Guardiola vil ikke avskrive Manchester United foran byderbyet onsdag kveld, men innrømmer at turen til Old Trafford ikke er noe å frykte lenger.

Mye står på spill i onsdagens imøtesette Manchester-derby i Premier League. Ole Gunnar Solskjærs United-mannskap har kniven på strupen dersom det fortsatt skal være liv i håpet om mesterligaspill til høsten. Kun seier er trolig godt nok for at toget ikke skal forlate perrongen.

City må på sin side ha tre poeng for på holde Liverpool fra livet i kampen om ligatittelen. Med seier klatrer City tilbake på tabelltoppen, poenget for tittelrivalen, når begge lar har tre kamper igjen å spille.

Lite tyder på at Liverpool får hjelpen Merseyside-laget håper på.

Mer jevnbyrdig

City kommer til Old Trafford som skyhøye favoritter. Ti strake seirer har det nå blitt i ligaen, mens United har tapt seks av sine åtte siste kamper i alle turneringer.

Den slags statistikk vender imidlertid Guardiola det døve øret til foran storduellen. Han er heller ikke nevneverdig opptatt av at City har slått United i fem av de seks siste kampene på Old Trafford. Den sjette endte uavgjort.

– Jeg lager ikke teorier rundt hva som har skjedd tidligere, og bruker disse til å spå hva som skal skje framover, sier City-sjefen.

Han strekker seg samtidig langt nok til å innrømme at det ikke er grunn til å frykte turen til Old Trafford i samme grad som tidligere.

– Årsaken er at denne klubben har vokst mye det siste tiåret, og dermed er det ikke skremmende å reise dit, sier spanjolen.

– Tidligere var det kanskje vanskeligere. Spillerne Manchester City har fått de siste ti årene har gjort oppgjøret litt mer jevnbyrdig, tilføyer han.

Uten de Bruyne

Statistisk har uansett Solskjær og hans elever et fjell å bestige dersom det skal bli poeng på eget gress onsdag. City må riktignok klare seg uten sin skadde playmaker Kevin de Bruyne, men Guardiola har solid bredde i sin spillertropp.

Riyad Mahrez er blant dem som har vært mye inn og ut av laget denne sesongen. Britiske medier har spekulert i at vingen er misfornøyd med sin situasjon og ønsker seg vekk.

Det avviser Guardiola.

– Riyad kommer til å være her neste sesong, og sesongene deretter og deretter, sier spanjolen, og avviser bestemt at han må overtale Mahrez til å bli.