Ishockey

Grüners fjerde tap for Storhamar

Storhamar hadde ingen problemer med å slå bunnlaget Grüner for fjerde gang denne sesongen. Torsdag ble det 6-3. Stjernen slo Manglerud Star 3-0.

Storhamar mot tabelljumbo Grüner har stort sett vært grei skuring i tidligere møter denne sesongen, med 9-0, 9-2 på bortebane og 7-5 på hjemmebane. Torsdagens kamp ble ikke noe unntak.

Før det var gått fem minutter hadde Rasmus Ahlholm gjort 1-0 i spill fem mot fire. Patrick Thoresen, Jacob Newton og Kurt Davis økte til 4-0 før 1. periode var over.

Slappet av

Akkurat som i det forrige møtet mellom lagene i Hamar OL-amfi gikk Storhamar opp til 5-0 ved Simen André Edvartsen. Den gang slapp Grüner inn i kampen igjen, og da endte det 7-5.

Storhamar slappet voldsomt av på tempoet, og det gjorde at gjestene fra Oslo klarte å spille seg til flere sjanser. De reduserte til 2-5 før midtperioden var over ved Sondre Hougen og Marius Hansen.

Håvard Steen reduserte ytterligere i et overtall i tredje periode, men Eirik Salsten roet nervene til hjemmelaget da han satte 6-3.

Manglerud-tap

Manglerud Star jakter den siste sluttspillplassen. Etter tapet for Stjernen er avstanden til Narvik fortsatt på fire poeng og nå har begge lag spilt 34 kamper.

Etter to målløse perioder var hjemmelaget MS nærmest scoring da målfarlige David Booth fikk muligheten på en straffe med litt under åtte minutter igjen av kampen. Den tidligere NHL-spilleren misset.

Bare ti sekunder senere kom kampens første mål, da Stjernen utnyttet en kontring Henrik Medhus satte kontant inn 1-0-målet.

Andrew O'Brien økte i et overtallsspill for Stjernen. 3-0 kom i åpent mål ved Braden Christoffer, og kvelden ble ødelagt for MS.

Elliteserien menn torsdag:

Storhamar – Grüner 6-3 (4-0, 1-2, 1-1)
CC Arena: 2215 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (4.52) Rasmus Ahlholm (Patrick Thoresen, Jacob Newton), 2-0 (14.22) Thoresen (Matt Prapavessis, Ahlholm), 3-0 (18.27) Newton (Ahlholm, Tony Cameranesi), 4-0 (19.18) Kurt Davis (Patrick Elvsveen, Christian Bull).

2. periode: 5-0 (31.17) Simen André Edvardsen (Prapavessis), 5-1 (35.28) Sondre Hougen (Herman Sagfossen, Mads Lund), 5-2 (39.21) Marius Carho Hansen.

3. periode: 5-3 (51.11) Håvard Steen (Krister Evensen), 6-3 (54.06) Eirik Salsten (Mikael Zettergren, Christian Larrivée).

Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min., Grüner 4 x 2 min.

Manglerud Star – Stjernen 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)

Manglerudhallen: 436 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: Ingen.

3. periode: 0-1 (52.18) Henrik Medhus (Jonathan Hermansson, Jonas Medby), 0-2 (55.31) Andrew O'Brien (Braden Christoffer, Daniel Ciampini), 0-3 (59.48) Christoffer (Sam Coatta).

Utvisninger: Manglerud Star 3 x 2 min., Stjernen 5 x 2 min.