Grüner - Vålerenga 5-1. Men VIF fikk likevel 3. plassen

(Grüner - Vålerenga 5-1). Grüner utklasset Vålerenga og tok et verdig foreløpig farvel med GET-ligaen. Men har masse selvtillit foran kvalifiseringsspillet. VIF valgte Sparta i kvartfinalen.

VIF-trener Roy Johansen trodde kanskje knapt det han så i Grünerhallen. For hjemmelaget tok ikke bare ledelsen en gang, de satte inn fem pucker før Vålerenga klarte å redusere.

– Dette var en ekstremt flau opptreden. Ingen spillere var gode, vi tror vi er mye bedre enn vi er, sier Espen Knutsen til TV2.

På vegne av VIF valgte han Sparta som motstander i kvartfnalene.

– Men jeg tar det valget med en flau smak i munnen. Det er jo bare flaks at vi fikk denne tredjeplassen, sier han.

For den ble sikret fordi verken Lillehammer eller Frisk Asker vant sine kamper.

Vålerenga hadde som mål å sikre 3. plassen, noe som var sikkert bare med seier, men fikk usedvanlig hjelp fra andre lag og fikk likevel 3. plassen foran Frisk Asker og Lillehammer.

Håvard Steen satte inn 1-0 i første periode, Bjørn Sunnqvist og Kristian Kucera scoret en gang hver i midtperioden i overtall, Kucera og Jesper Öhrvall satte fire og fem før Andreas Stene reduserte.

Vålerenga vant skuddstatistikken 36-25, men det hjelper ikke når effektiviteten er fraværende.

Grüner har dermed skalpene til både Stavanger Oilers og Vålerenga i sluttfasen av GET-ligaen og har vist at de har noe her å gjøre. Serieavslutningen ble en enorm opptur.

Eliteserien menn lørdag:

Grüner – Vålerenga 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Grünerhallen: 385 tilskuere.

1. periode: 1-0 (7.42) Håvard Steen (Vojtech Zounek, Rolf Thomas Aastad).

2. periode: 2-0 (24.29) Sean-Michel Sunnqvist (Krister Evensen, Zounek), 3-0 (32.44) Kristian Kucera (Robin Olsen-Syversen, Jesper Öhrvall).

3. periode: 4-0 (47.34) Kucera (Tobias Skuterud), 5-0 (54.26) Öhrvall (Jens Holstad, Olsen-Syversen), 5-1 (55.55) Andreas Stene (Colin Spaberg Olsen).

Utvisninger: Grüner 5 x 2 min., Vålerenga 6 x 2 min.