Grüner-treneren raser mot dommerne etter tapet mot MS: – Jeg er sjokkert!

(Grüner - Manglerud Star 3-5). Grüner-trener Morten Elverud hadde mer enn én høne å plukke med onsdagens dommere etter at laget tapte 3-5 hjemme mot Manglerud Star.

Grünerhallen (Dagsavisen): Grüner brøt mandag en ti kamper lang tapsrekke da de slo MS på bortebane mandag. Onsdag fikk de gule og grønne sin revansje, men den mener Grüner-trener Morten Elverud var ufortjent.

– I dag er det ett lag som er bra og spiller ut det andre, men laget som blir utspilt vinner. Det er så irriterende, sier Elverud til Dagsavisen etter kampslutt.

Riktignok en god stund etter kampslutt, for han hadde hatt en lang samtale med en av de to hoveddommerne like etter kampslutt.

Elverud var ikke imponert over det Mats Wikstrand og Stian Andre Holter Barstad leverte i dommerdrakta.

Det var flere småting Elverud reagerte på. Blant annet ut utvisning der først Manglerud Stars Kjetil Martinsen får to minutter for å holde kølla til Grüner-back Joachim Sommer Nielsen. Men etter en liten prat på isen kom dommerne fram til at også Grüner-spilleren skulle utvises, for hekting.

– Hva skal han gjøre da? Dommerne mener jo at MS-spilleren holder kølla hans, og så prøver han å rive den til seg og får to minutter for hekting, sukker Elverud.

Litt senere i kampen havnet forrige sesongs poengkonge i Grüner, Jesper Öhrvall, i bruduljer med Grüners nåværende poengkonge, Håvard Salsten. Det endte med to minutter til Salsten.

Elverud tolket først forklaringen som at dommeren trodde svensken fremdeles spilte i Grüner, og at det var årsaken til at det var Grüner som fikk utvisningen. Dette viste seg i ettertid å være en misforståelse.

Reagerer på to MS-mål

Men dette var bare toppen av frustasjonskaka til Elverud etter onsdagens kamp.

Han mente nemlig at to av Manglerud Stars mål burde vært annullert, begge for obstruksjon på Grüner-keeper Rasmus Rinne.

Det første målet det er snakk om var Manglerud Stars første, der Manglerud Stars Steffen Thorsen kolliderer med Grüner-keeperen, som ikke rak over for å redde skuddet til Mats Trygg fra motsatt side.

Den andre situasjonen var Manglerud Stars 3-3-mål i tredje periode. Mathias Trygg fyrte av et skudd, som gikk mellom bena på Rinne, men pucken kom ikke ut på andre siden – før Blake Christensen slo på skinna til den finske målvakten. Da spratt pucken ut, og trillet i mål.

– Begge situasjonene er soleklare «goalie interference» (obstruksjon av målvakt) i mine øyne, smeller det fra Elverud.

Dommerne var langt fra sikre i sin sak de heller, og brukte lang tid for å kikke på begge situasjonene på video i etterkant av scoringene. Men falt ned på at begge målene var godkjente.

– Det siste målet gir de jo til Mathias Trygg, og ikke til Christensen. Det er jo helt sykt at det går an, fortviler Grüner-sjefen.

I grenseland

Det er forståelig at han er oppgitt, for som nevnt gikk pucken i mål etter at Christensen slo mot Grüner-keeperen. Men ettersom dommerne dømte mål på isen, ble det vanskelig å gå tilbake på det da bildebevisene ikke kunne fastslå at det faktisk var Christensen som slo pucken i mål, til tross for at all logikk peker på at det faktisk var tilfelle. Problemet er at dommerne ikke kan dømme etter logikk, de må forholde seg til de faktiske bevisene. Hadde dommerne dømt «ikke mål» på isen, ville den avgjørelsen også blitt stående, ettersom man da ikke kunne bevist at skuddet til Mathias Trygg gikk rett i mål, uten hjelp fra Christensen.

En vanskelig situasjon for dommerne, der et av lagene uansett ville blitt veldig misfornøyd.

– Jeg trodde aldri jeg skulle oppleve den dømminga på dette nivået. Jeg er sjokkert! Det er rett og slett elendig, og det ødelegger jo hele kampen for oss, raser Elverud etter kampen.

– Det kommer til å ta en stund før jeg klarer å legge dette bak meg, legger han til.

Elverud mener at dette bidro til at de beste laget faktisk tapte onsdagens kamp.

– Er du forbanna, eller frustrert?

– Mest av alt er jeg lei meg – på spillernes vegne. De fortjente ikke å tape denne kampen.

Men det at Grüner nok en gang leverte en solid forstilling er noe han kan ta med seg. Grüners unge gutter slo fra seg både fysisk, teknisk og taktisk for andre gang på tre dager mot Manglerud Star.

– Ja da, det er mye som er veldig bra i dag, men det syns ikke på tabellen … Vi var det beste laget i hele kampen, bortsett fra de første fem minuttene, da kom de hardt på oss, men etter det har vi kontroll, og er det beste laget, sier Elverud, før han avslutter:

– Vi skulle hatt seks poeng mot MS på disse to kampene ut i fra hva vi leverer. Det er utrolig tungt akkurat nå.

Med seier hadde Grüner kun ligget tre poeng bak Manglerud Star. Nå er det igjen 12 poeng opp til bynaboen, som klatret opp fra 8. til 7. plass etter seieren.

Kampen mot MS var den første av tre strake hjemmekamper for Grüner. På nyåret venter først Lillehammer (03.01), før Sparta kommer på besøk 5. januar. Deretter venter tre bortekamper på rad, én mot Frisk Asker og to mot Storhamar.

Grüner – Manglerud Star 3-5 (1-0, 2-2, 0-3)

1. periode: 1-0 (19.17) Trym Auren (Leo Johansen Halmrast, Per Erik Gustav Lindhagen).

2. periode: 1-1 (22.16) Mats Trygg (Jesper Öhrvall, Robin Haglund), 2-1 (23.24) Håvard Salsten (Rolf Thomas Bendixen Aastad, Nicolai Eliesen), 2-2 (27.57) Blake Christensen (Mathias Trygg, Joachim E. Hermansen), 3-2 (38.51) Halmrast (Lindhagen).

3. periode: 3-3 (52.20) Trygg (Christensen, Kjetil Martinsen), 3-4 (54.27) Steffen Thoresen (Haglund, Trygg), 3-5 (59.17) Thoresen (Mats Henriksen).

Utvisninger: Grüner 11 x 2 min., Manglerud Star 6 x 2 min.

Grüner: Rasmus Rinne, Mikkel Wik, Jonathan Ed, Philip Lyngsmo Hansen, Markus Hermanstad, Jens Holstad, Mathias Landrø, Joachim Sommer Nielsen, Håvard Steen, Sean-Michel Sunnqvist, Joachim Klauset Svensson, Krister Evensen, Håvard Salsten, Rolf Thomas Bendixen Aastad, Sander Frøberg, Per Erik Gustav Lindhagen, Ole Petter Øvergaard, Trym Auren, Christoffer Larssen Berger, Nicolai Eliesen, Leo Johansen Halmrast, Tobias Skuterud.

Manglerud Star: Ole Morten Furseth, Lars Haugen, Petter Andersen, Ole Julian Bjørgvik Holm, Håkon Nilsen, Christer Simonsen, Tord Ulbrandt Thoresen, Mats Trygg, Blake Christensen, Robin Haglund, Steffen Ratejczak, Steffen Thoresen, Pontus Finstad, Mats Henriksen, Joachim E. Hermansen, Lucas Trygg, Joachim L. Hermansen, Alexander Kristiansen, Kjetil Martinsen, Mathias Trygg, Mads Vestby, Jesper Öhrvall.