Grüner-trener Elverud etter tap i forlengninga mot MS: – Det er mye positivt, men jeg hater starten

Hverken Grüner eller Manglerud Star jublet etter uavgjort og MS-seier i forlengningen torsdag kveld. Det var likevel mye positivt å ta med seg for gjestene.

Til tross for at Grüner så ut til å være hektet av ved flere anledninger klarte de å kjempe seg tilbake, og fikk til slutt med seg 5-5, og ett poeng borte mot Manglerud Star på torsdag.

I utgangspunktet burde dette vært en stor opptur for Grüner, som gikk gjennom hele forrige sesong uten å ta ett eneste poeng på bortebane.

Men trener Morten Elverud var ikke helt fornøyd med at seieren glapp, men etter å ha havnet under 3-0 tidlig i andre periode, samt at de lå under 5-3 med tre minutter og fem sekunder igjen av tredje periode, kunne han være fornøyd med en god del av det som skjedde i Manglerudhallen.

– Spesielt sterkt av oss og komme tilbake etter 0-3. Prestasjonen på det tidspunktet, i starten av første, er forferdelig, sa Elverud til Dagsavisen etter kampslutt på Manglerud torsdag.

For det så bekmørkt ut, og på toppen av det hele ble en av lagets viktigere spillere, Tobias Skuterud, sendt i dusjen etter en takling på forrige sesongs lagkamerat, Jesper Öhrvall, midtveis i første periode. Öhrvall svarte med å score for MS i overtallet som fulgte, og vertene ledet 2-0 etter de første 20 minuttene. I andre periode økte Robin Haglund til 3-0.

Så våknet Grüner.

Sterk andreperiode

3-0 ble til 3-2, før MS igjen gikk opp i en tomålsledelse – 4-2.

Sean-Michel Sunnqvist satte inn gjestenes tredje før andre periode var over, og håpet var ennå i live.

Men da Emil Frøshaug dunket inn 5-3 med tre minutter og fem sekunder igjen så det ut til at historiene fra forrige sesong skulle gjenta seg for Grüner.

Da ergret de seg gang på gang over at de alt for sjeldent klarte å få med seg poeng fra tette,  jevne kamper.

Les om kampen her: Grüner tok sine første bortepoeng siden opprykket, i ellevemålsdrama mot MS

Endelig ble det uttelling

Men denne torsdagen skulle det lykkes. Trym Auren og Carl Wassenius sørget i løpet av de siste minuttene for at det til slutt endte 5-5 etter ordinær tid, og dermed også poeng for Grüner. At de gjorde det med tre mann ute fra start, pluss at Tobias Skuterud forsvant ut tidlig, mot et fullsatt Manglerud Star-lag gjorde ikke prestasjonen noe dårligere.

– I dag syns jeg at vi hadde et lag som sto sammen og de som var igjen steppa skikkelig opp. Hvordan de svarte på pausesnakket, og at de klarte å forandre «mindsettet» er jeg skikkelig stolt av at vi klarte, men også at vi tok poeng på bortekamp, og som du sier; at vi tar poeng i en kamp der vi er nære, sier Elverud, og legger til:

– Så det er mye positivt, men jeg hater starten vår. Der var vi dritræva, rett og slett.

– Du hater kanskje slutten også?

– Jeg er ikke enig i at det er for mange spillere på isen, men dommerne dømmer den, og da …Vi må ta med oss at vi henter det opp igjen, sier Elverud.

Situasjonen vi referer til skjedde to og et halvt minutt ut i forlengninga. Grüner gjorde et rekebytte, men dommeren mente at gjestene hadde for mange spillere på isen. I beste fall var avgjørelsen marginal, men muligens riktig.

Den ble uansett veldig kostbar for Grüner, som tapte kampen da Håkon Nilsen dunket pucken i mål i fire mot tre spillet som fulgte.

Blanda følelser

Dermed var egentlig alle litt misfornøyde etter kampslutt. Men etter at Grüner måtte gå målløse av banen i serieåpninga borte mot Sparta på lørdag var det godt å få hele fem scoringer mot MS.

– Kjempefornøyd med å score fem mål på bortebane, men samtidig litt misfornøyd med at det bare ble ett poeng, faktisk. Og det er ganske rart etter den starten, sier Elverud.

Men alt i alt tar Elverud med seg mye positivt fra torsdagens kamp fram mot møtet med VIF på nye Jordal Amfi lørdag.

– Vi har jo allerede sett på elementer i spillet vårt som vi er fornøyd med. Et godt steg i riktig retning fra Sparta-kampen for vår del. Vi visste jo at de første kampene kom til å bli tunge for vi har spilt ufattelig få treningskamper, så vi er jo egentlig fortsatt litt sånn formmessig i treningskampmodus. Da kan variere og gutta kan plutselig gå tomme på en helt annen måte. Men nå håper jeg ka–skje at vi begynner å nærme oss, sånn kampformmessig. Ellers så syns jeg kollektivet vårt ser bra ut i år. En bra gjeng som trener mye, og jeg føler vi har tatt nye steg, sier han og legger til:

– God krig om plassene på laget. De må være på hele tida. Det er nok litt forskjell fra i fjor, hvor noen følte seg litt komfortable på plassen sin.